Še dva tedna časa za zbiranje podpisov v podporo dirkališču v Sloveniji

4. 12. 2019 | Jure Šujica
Deli
Še dva tedna časa za zbiranje podpisov v podporo dirkališču v Sloveniji (foto: Jure Šujica)
Jure Šujica

Ob zadostni podpori predloga bi vlada Republike Slovenije lahko že kmalu razmislila o rešitvi dirkališča Gaj, ki je že vse od poletja zaprto za uporabo.

Le leto je trajalo veselje med bencinskimi navdušenci, preden je Slovenija po obetavni obuditvi sredi letošnjega poletja znova 'izgubila' edino dirkališče, namenjeno pravim avtomobilom in po vrhu vsega tudi odprto za javnost. Razlog za to je prekinitev pogodbe ministrstva za obrambo z Zvezo za avto šport Slovenije – AŠ 2005, kjer so po poročanju Dolenjskega lista kot razlog za to odločitev navedli dejstvo, da bi omenjeno območje v primeru večje obremenitve bližnjega vojaškega letališča lahko služilo za namen razmestitve letal.

Pred dnevi pa se je na spletni strani vlade Republike Slovenije, namenjeni oddaji predlogov državljanov pojavil predlog za nadaljevanje razvoja poligona Gaj. Še preden je namreč prišlo do zaprtja poligona je namreč že nastala ideja o tem, da bi tam sčasoma uredili pravi poligon varne vožnje. AŠ 2005 je za ta namen tudi že pridobila gradbeno dovoljenje.

Zbiranje glasov za to, da gre omenjeni predlog, ki sicer na splošno predvideva hitrejše delo vlade na tovrstnem področju v obravnavo bo sicer potekalo vse do 19. decembra, glasovati za (ali proti) pa je mogoče preko te povezave, pri čemer pa se je za glasovanje vnaprej potrebno prijaviti na za to namenjeni spletni strani.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja