S tekmovanjem Tyre Challenge 2018 do novih avtomobilskih gum

26. 9. 2018 | Jure Šujica
Deli

Zanimiv dogodek s pestrim spremljevalnim dogajanjem bo v Ljubljani potekal že ta petek.

Bi še znali zamenjati avtomobilsko gumo, če bi se vam ta med vožnjo predrla? Ob čedalje bolj priljubljenih kitih za 'popravilo' pnevmatik so sicer avtomobili vse redkeje opremljeni tudi z rezervnimi koles. Kaj pa vse štiri pnevmatike? S tem bi si lahko prihranili strošek in obisk vulkanizerja ob začetku zime in nato pred začetkom pomladi.

Če ste na zgornji vprašanji odgovorili pozitivno, ste že pravi kandidat za prijavo na zanimiv dogodek, ki bo v petek, 28. septembra, med 17. in 20. uro potekal pred kavarno Sputnik na Viču v Ljubljani. Tam bo namreč potekalo mednarodno tekmovanje v hitrostnem menjavanju avtomobilskih gum Tyre Challenge 2018, ki ga v sodelovanju z Gume-direkt.si organizira podjetje Delticom. Zmagovalec tekmovanja, ki bo sicer sočasno potekalo tudi na Hrvaškem, v Romuniji, na Madžarskem, v Avstriji, Bosni in Hercegovini, Ukrajini, Srbiji in na Češkem, bo za nagrado prejel komplet gum po izbiri Gume-direkt.si, nagrad pa bosta tudi drugi in tretji najboljši. Na dogodek se lahko prijavite s klikom na povezavo.

Na Viču tudi znani slovenski dirkači

Čeprav se bo dogodek vrtel okrog tekmovanja Tyre challenge, pa bo imel tudi izobraževalno noto. V sklopu dogodka bo namreč organizirana tudi tako imenovana »Šola menjave pnevmatik za ženske«, kjer bo izkušen vulkanizer predstavnicam nežnejšega spola predstavil nekaj napotkov, kako se omenjenega opravila lotiti samostojno. Hkrati bodo udeleženci lahko preizkusili 'pijana očala', ki simulirajo naše reakcije v opitem stanju, pozornost pa bo namenjena tudi izbiri ustreznih avtomobilskih gum in nasvetom za večjo varnost na cesti.

Dogodek bodo sicer popestrili tudi nekateri znani obrazi iz sveta avto-moto športa med katerimi bo organizator tekmovanja Slovenia speed cup Aleksander Sušnik, Gašper Dernovšek, specialist za krožno-hitrostne dirke, naš sodelavec Matjaž Tomažič in pa edini Slovenec na letošnjem reliju Dakar, Simon Marčič, ki bodo z udeleženci delili izkušnje in znanje s področja varnosti na cesti. Dogodek se bo sicer zaključil v sproščenem okolju kavarne, kjer bo za zabavo udeležencev poskrbela glasbena skupina Xequtifz.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja