S tem modelom se bo Mini zapeljal v električno prihodnost

Študija prvega Minijevega električnega križanca ponuja vpogled v oblikovanje in digitalno tehnologijo nove družine modelov britanske znamke.

S premiero konceptnega modela Aceman pri Miniju prvič predstavljajo nov oblikovalski jezik in številne tehnološke inovacije, ki bodo oblikovale prihodnje generacije modelov znamke. Študija vsebuje elemente povsem električnega pogona do inovativnega koncepta materialov, ter novo digitalno uporabniško izkušnjo.

Ključni zunanji elementi  so vpadljiv sprednji del vozila z osmerokotnikom, zaprt in osvetljen element mreže hladilnika, površine karoserije strukturno ostrimi robovi, izrazit bočni del in ter energičen zadek z navpično razporejenimi zadnjimi lučmi. Aceman je dolg 4,05 metra, ima štiri vrata in velik pokrov prtljažnika ter petsedežno potniško kabino.  Armaturna plošča kot ploščat oblikovni element v se razprostira po celotni širini, osrednji del je prvič zasnovan kot popolnoma okrogel zaslon, pod njim je vrsta z mehanskimi stikali.

Glede na to, da bo drugi Minijev električni avtomobil postavljen na delovalo na enako platformo kot prihajajoči  trivratni Mini, ki bo s popolno oblikovno osvežitvijo na ceste zapeljal prihodnje leto, bodo verjetno enaki tudi pogonski sklopi. To pomeni, da bo Aceman, ki ga v serijski izvedbi napovedujejo za konec leta 2024 na voljo v z osnovnim električnim motorjem s 135 kilovati in 300 kilometri dosega, medtem ko bo močnejši razvil 160 kilovatov, avtomobil pa bo z enim polnjenjem prevozil do 400 kilometrov.  

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol