Samosvoj ali podoben Fordovemu originalu?

Samosvoj ali podoben Fordovemu originalu? (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Novi VW Amarok je vse bližje končni podobi in začetku proizvodnje, ki je predvidena za prihodnje leto.

»To ne bo samo fantastičen pick-up, ampak tudi pravi Volkswagen, tako po tehnologiji kot tudi po videzu« je zagotovil Carsrten Intra, prvi mož znamke Volkswagen Gospodarska vozila na letni poslovni konferenci, kjer so obravnavali prodajne in finančne rezultate ter novosti, ki prihajajo v prihodnjih dveh letih. Med njimi bo tudi novi Amarok in kot je znano, bo nova generacija v skladu s partnerstvom, k sta ga na področju lahkih gospodarskih vozil sklenila Volkswagen in Ford, nastala na osnovi novega Rangerja.

Podobo novega odprtega terenskega dostavnika so razkrili na skici iz katere pa ni razvidno v kolikišni meri si bo blizu z Rangerjem, ki naj bi doživel bolj evolucijsko preobrazbo in ne kakšnega dramatičnega preobrata. Amarokov sprednji del zaznamujeta široko razpotegnjena maska  zek pas žarometov njegov karakter pa poudarjajo mišičasto izbočene obrobe blatnikov. Pojavljajo se tudi namigi, da pri Volkswagnu utegnili uporabiti tudi svoje motorje in pogonsko tehniko, medtem ko ostaja odprto vprašanje ali bodo ob bok robustnemu Fordu Raptorju postavili bolj divjo izvedbo Amaroka.

Rangerja in Amaroka bodo izdelovali v Fordovi južnoafriški tovarni, od koder bosta začela prihajati v drugi polovici prihodnjega leta. Še prej bo jasno ali so bosta bolj podobna in manj različna kot napoveduje Volkswagnov šef Intra.

Fordov Ranger sicer velja za najbolje prodajan poltovornjak v Evropi (pa tudi v Sloveniji), zaradi česar si verjetno tudi pri Volkswagnu v prihodnjih letih obetajo še nekoliko boljše prodajne rezultate Amaroka, kot so jih beležili do sedaj.

Preebrite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol