Se Audi TT res poslavlja? To bi utegnil biti njegov naslednik

23. 8. 2022 | Jure Šujica
Deli

Pri Audiju se osredotočajo na nove potrebe.

Audi kot eden izmed večjih proizvajalcev, ki bodo najhitreje izvedli prehod na proizvodnjo izključno električnih avtomobilov, kako bo videti takšna prihodnost pa nakazujejo s koncepti družine Sphere. Doslej so v sklopu slednje predstavitev doživeli že trije avtomobili, ki zaenkrat še niso dobili serijskega nadaljevanja, na poti pa je sedaj še četrti – ki znova prinaša povsem novo osebnost.

Preberite še: Premiera: Audi Skysphere - Športnik in potovalnik v enem

Četrti član družine Activesphere bo tako svojih (prvih) pet minut pod žarometi doživel predvidoma v začetku prihodnjega leta, zaenkrat pa so pri Audiju postregli zgolj s – sicer zelo jasno – sliko, na kateri je mogoče videti le stranico vozila.

Kljub temu pa tudi ta razkriva že precej. Activesphere je namreč po bočni liniji sodeč čisto pravi kupe. A ti so pri znamkah, namenjenih širšemu krogu ljudi že nekaj časa blizu izhodnih vrat, zato pri Audiju niso ubrali takšne strategije, kot recimo pri modelu TT, ali A5. Koncept je namreč opremljen s terenskimi pnevmatikami in zaščito pragov, zdi pa se, da so mu namenili tudi nekoliko višjo oddaljenost od tal.

Pri Audiju bodo nov koncept dokončno razkrili šele v začetku prihodnjega leta, že sedaj pa razkrivajo, da bo novi koncept – ki bo zgolj vplival na prihodnje modele znamke – kot vsi njegovi predhodniki, med njimi tudi Grandsphere, ki smo ga spoznali na lanskoletnem salonu v Münchnu, velik poudarek namenil udobju v kabini. Ta bo namenjena produktivni rabi časa med vožnjo ali pa sproščanju, saj bo avtomobil opremljen tudi z možnostjo avtonomne vožnje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja