Se Audi TT res poslavlja? To bi utegnil biti njegov naslednik

Pri Audiju se osredotočajo na nove potrebe.

Se Audi TT res poslavlja? To bi utegnil biti njegov naslednik (foto: Audi) Audi
23. 8. 2022

Audi kot eden izmed večjih proizvajalcev, ki bodo najhitreje izvedli prehod na proizvodnjo izključno električnih avtomobilov, kako bo videti takšna prihodnost pa nakazujejo s koncepti družine Sphere. Doslej so v sklopu slednje predstavitev doživeli že trije avtomobili, ki zaenkrat še niso dobili serijskega nadaljevanja, na poti pa je sedaj še četrti – ki znova prinaša povsem novo osebnost.

Preberite še: Premiera: Audi Skysphere - Športnik in potovalnik v enem

Četrti član družine Activesphere bo tako svojih (prvih) pet minut pod žarometi doživel predvidoma v začetku prihodnjega leta, zaenkrat pa so pri Audiju postregli zgolj s – sicer zelo jasno – sliko, na kateri je mogoče videti le stranico vozila.

Kljub temu pa tudi ta razkriva že precej. Activesphere je namreč po bočni liniji sodeč čisto pravi kupe. A ti so pri znamkah, namenjenih širšemu krogu ljudi že nekaj časa blizu izhodnih vrat, zato pri Audiju niso ubrali takšne strategije, kot recimo pri modelu TT, ali A5. Koncept je namreč opremljen s terenskimi pnevmatikami in zaščito pragov, zdi pa se, da so mu namenili tudi nekoliko višjo oddaljenost od tal.

Pri Audiju bodo nov koncept dokončno razkrili šele v začetku prihodnjega leta, že sedaj pa razkrivajo, da bo novi koncept – ki bo zgolj vplival na prihodnje modele znamke – kot vsi njegovi predhodniki, med njimi tudi Grandsphere, ki smo ga spoznali na lanskoletnem salonu v Münchnu, velik poudarek namenil udobju v kabini. Ta bo namenjena produktivni rabi časa med vožnjo ali pa sproščanju, saj bo avtomobil opremljen tudi z možnostjo avtonomne vožnje.