Še dva Škodina modela na lepotni operaciji

Škoda je objavila prve uradne skice zunanjosti, ki predstavljajo predogled osveženega kompaktnega modela Scala in mestnega terenca Kamiq.

Štiri leta po začetku proizvodnje sta Škoda Scala in Škoda Kamiq pripravljena na osvežitev. Oba imata zdaj spremenjene žaromete, prednji in zadnji odbijač ter masko, nova lita platišča in napise na prtljažnih vratih.

Scalini tanjši žarometi segajo vse do maske in poudarjajo dinamično privlačnost avtomobila. Dovod zraka v novem sprednjem odbijaču je razdeljen z dodatnimi stranskimi krilci, zadnje luči pa imajo nov in bolj izpopolnjen grafični dizajn.

Posodobljeni Kamiq ima zdaj tanjši zgornji element značilnih deljenih žarometov, večjo in bolj pokončno masko z izrazito dvojno letvico, ki na dnu tvori obliko črke U. Na sprednjem odbijaču barvano območje pod masko in odprtina za dovod zraka poudarjata širino vozila, dopolnjuje pa jo robusten srebrni difuzor, ki zagotavlja zaščito podvozja. Zadnji difuzor je sestavljen iz širokega zgornjega dela v črni barvi in robustnega spodnjega dela v srebrni barvi. Prenovljena svetloba v obliki črke L, značilna za deljene zadnje luči, se vizualno ujema z žarometi.

Osvežena modela bodo predstavili 1. avgusta na digitalni premieri.

Preberite še: Škoda je študentom spet dala prosto pot in nastal je Roadiaq!

BONUS VIDEO: ŠKODA vs. VOLKSWAGEN: Kako različna sta si lahko dva 'sorodna' električna avtomobila?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol