Se Grand Tour poslavlja iz programa? Clarksonova nepremišljena poteza 'ukinila' še eno oddajo

17. 1. 2023 | Jure Šujica
Deli
Se Grand Tour poslavlja iz programa? Clarksonova nepremišljena poteza 'ukinila' še eno oddajo (foto: Profimedia)
Profimedia

Po vsej verjetnosti bo ob tem ukinjena tudi med gledalci zelo dobro sprejeta oddaja Clarkson's Farm.

Jeremy Clarkson je poznan kot nekdo, ki pogosto javnost razburja s provokativnimi in nepremišljenimi potezami ter izjavami. Tako je bil prav on kriv za to, da se je leta 2015 s televizijskih ekranov na vrhuncu priljubljenosti poslovila takratna postava oddaje Top Gear, ki so jo sestavljali Clarkson, James May in Richard Hammond. Ista trojica je sicer kasneje pomagala ustvariti oddajo Grand Tour, za katero stoji ponudnik pretočnih vsebin Amazon Prime Video.

Tudi ta oddaja (eno izmed epizod so lani snemali tudi v Sloveniji) pa utegne kmalu oditi v pozabo, le da tokrat za to ne bo kriv Clarksonov napad na enega izmed producentov, temveč njegova kolumna v britanskem tabloidu The Sun. V njej se je namreč verbalno lotil Meghan Markle, žene princa Harryja, grofa Susseškega.

Preberite še: Princ William kot sloviti tajni agent? S tem zmogljivim vozilom je naokrog zapeljal soprogo

„Sovražim jo. Ne tako kot Nicolo Sturgeon ali Rose West. Sovražim jo na celični ravni. Ponoči ne morem spati, zato ležim v postelji, drgnem z zobmi in sanjarim o dnevu, ko bo morala paradirati po cestah vsakega britanskega mesta, medtem ko bodo množice vzklikale 'Sramota!', pri tem pa bodo vanjo metali iztrebke,“ je v omenjenem tabloidu zapisal Clarkson. Naletel je na buren odziv britanske javnosti, med katero par uživa visoko podporo.

Clarkson je bil tako deležen številnih kritik, med drugim je bila kritična do njega tudi njegova hči. Britanski zvezdnik je hitro opazil svojo napako, zato se je za svoje besede že javno opravičil na svojem Instagramu (zapis si lahko preberete spodaj), ločeno pismo z opravičilom (ki ni bilo razkrito v javnosti) pa je poslal tudi princu Harryju in Megan Markle.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1)

A škoda je že bila narejena. Po poročanju britanskih medijev naj bi Amazon Prime Video že sprejel odločitev, da prekine nadaljnje sodelovanje z obema omenjenima oddajama. Posneli naj bi le še epizode, za snemanje katerih so že dogovorjeni, predvajane pa naj bi bile predvidoma v letu 2024.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja