Še močnejši Alpine A110 Sport Chasis že v pripravi

7. 12. 2017 | Jure Šujica
Deli

Močnejša različica naj bi imela v primerjavi s prihajajočo še dodatnih 48 'konjev'.

Komaj dva dni je minilo od Renaultove najave, da bo pričel z uradno prodajo enega izmed najbolj pričakovanih avtomobilov zadnjih let, modela Alpine A110 – mimogrede, prva serija, omejena na 1.955 vozil je že razprodana. Zdaj pa prihajajo informacije o tem, da naj bi Renault razmišljal o močnejši različici avtomobila. Iz obstoječega prisilno polnjenega 1,8-litrskega motorja naj bi po predelavi iztisnili okroglih 300-‘konjskih’ moči.

Neuradno informacijo o tem je prva objavila angleška avtomobilska revija Auto Express, ki ob tem dodaja, da se bodo Renaultovi tehniki hkrati s predelavo motorja lotili tudi nižanja mase avtomobila. Končna masa A110 Sport Chasis, kakor naj bi se model imenoval, naj bi bila tako za 50 kilogramov nižja, kar naj bi ob tršem vzmetenju pripomoglo k boljšim voznim lastnostim, pospešek do 100 kilometrov na uro pa bo padel pod štiri sekunde.

Omenjene nadgradnje bodo povzete po modelu A110 Cup, katerega so pri Renaultu izdelali za novo dirkaško serijo, v kateri bodo dirkači tekmovali izključno s tovrstnimi avtomobil. Zanje je že sedaj znano, da bodo opremljeni s podobnim 1,8-litrskim turbo motorjem moči 270 'konjev' in 40 milimetrov nižjim podvozjem.

Jure Šujica
Foto: Renault

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"