Rusi imajo, ne glede na sankcije, še vedno na voljo lep nabor evropskih avtomobilov. To je nov način, kako lahko pridejo do njih

Na ruskem trgu se je začela spletna prodaja avtomobilov Citroen in Peugeot, na spletni platformi je na voljo okoli 200 modelov avtomobilov več kot 20 tujih proizvajalcev.

Podjetje Automobile Technologies, ki je vzpostavilo proizvodnjo križancev Citroen C5 Aircross v tovarni PSMA Rus v Kalugi (nekdanjem obratu koncerna Stellantis), je začelo neposredno spletno prodajo avtomobilov. Za spletni nakup niso na voljo le »ruski« avtomobili Citroen C5 Aircross, ampak tudi uvoženi modeli Citroen C5X ter Peugeotovi 2008, 4008 in 5008.

CDEK

Cene avtomobilov, ki so na voljo za spletni nakup, so enake kot pri trgovcih. »Projekt spletne prodaje je stabilen kanal s fiksno ceno, tukaj ni vsiljevanja, kupiš samo tisto, kar potrebuješ. Gre za dodaten prodajni kanal. Prevzemamo del dejanj, ki bi jih opravil trgovec, torej predprodajo, pripravo, organizacijo testne vožnje in dostavo do točke, ki jo določi naročnik,« je povedal Pavel Bezručenko, direktor za strateški razvoj avtomobilskih tehnologij pri PMSA.

Po njegovih besedah bosta v začetni fazi spletni nakup in dostava avtomobilov kupcem na voljo v Moskvi in v krogu 250 kilometrov. V prihodnje načrtujejo širitev spletne prodaje še na druga območja. Ena najbolj množičnih ruskih spletnih trgovin CDEK.Shopping je pred kratkim vzpostavila nov spletni portal za nakup in dostavo avtomobilov iz tujine  CDEK.Shopping Auto. Stran zdaj ponuja okoli 200 modelov avtomobilov več kot 20 tujih proizvajalcev. Poleg tega je možen odkup avtomobilov po individualnih željah, od uradnih prodajalcev na Kitajskem, v Evropi in Koreji.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan