Seatov novi veliki SUV se bo imenoval Tarraco

20. 2. 2018 | Jure Šujica
Deli
Seatov novi veliki SUV se bo imenoval Tarraco (foto: Newspress)
Newspress

Sodelujoči v 'raziskavi' so predlagali kar 10.160 različnih španskih krajevnih imen.

Seat ima v koncernu Volkswagen precej podobno vlogo kot češka znamka Škoda. Pri obeh gre za nekoliko cenejšo alternativo vozilom matičnega podjetja, pri čemer pa je Seat vseeno nekoliko bolj drzen in športno naravnan. In glede na to, da ima Škoda že nekaj časa na trgu večjega športnega terenca, Kodiaqa, je bilo nekako pričakovano, da bo kmalu podobno vozilo predstavil tudi Seat.

O novem avtomobilu je za zdaj bolj malo znanega, gotovo je le to, da bo v avtomobilu dovolj prostora za sedem potnikov, po besedah Seatovih vodilnih mož pa gre za nadaljevanje ofenzive, ki se je začela leta 2016. V njenem sklopu je Seat predstavil dva nova modela – križanca Arono in Ateco – ter peto generacijo svojega najpomembnejšega modela, Ibize, medgeneracijske prenove pa je bil deležen še Leon.

Za izbiro imena novinca je Seat ubral zanimiv pristop. Namesto da bi ime določili sami, so nalogo prepustili javnosti. S pomočjo podjetja Ernst & Young so v 134 državah opravili raziskavo, v kateri je skupno 146.124 posameznikov izbiralo najprimernejše ime za nov avtomobil. Odločitev je padla – avtomobil bo poimenovan po mestu Tarraco, najstarejšem starorimskem mestu na Iberskem polotoku, ki danes nosi ime Tarragona. Zanj je glasovalo 51.903 oziroma 35,52 odstotka sodelujočih. Dobrih 9.000 ljudi manj je kot najprimernejše ime izbralo Avila, 39.321 posameznikov pa bi novinca poimenovalo Alboran.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja