Sedem novih konceptov za Velikonočni Jeep safari

23. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Pet konceptov je zasnovanih na osnovi modela Wrangler, poleg njih pa bo Jeep predstavil okrepljeno različico modela Renegade in nadgrajenega Wagoneerja iz leta 1965.

Ameriški proizvajalec Jeep je brez dvoma eden izmed ključnih elementov ameriške popularne kulture. Ne nazadnje je v svoji prvotni podobi precej pripomogel k zmagi v drugi svetovni vojni, na kar pa Američani nedvomno dajo veliko. Skozi leta se je podjetje močno razvilo, nastalo je več novih modelov, vsi so postali ljubljenci Američanov, hkrati pa tudi priljubljeni sopotniki na brezpotjih.

No, veliko je Jeep k popularizaciji svojih avtomobilov prispeval tudi sam, med drugim s prireditvami, kakršen je Velikonočni safari Jeep, ki poteka v puščavi Moab v ameriški zvezni državi Utah. Tradicionalna, že 52. izvedba prireditve bo letos potekala med 24. marcem in 1. aprilom, v sklopu prireditve – vsako leto jo obišče več tisoč ljubiteljev – pa bodo vozniki teden dni premagovali najrazličnejše slikovite terene tamkajšnje pokrajine.

Glede na to, da gre za Jeepov 'hišni' dogodek, se spodobi, da Jeep pripelje tudi kakšen poseben avtomobil. To je seveda tudi storil, pripeljal pa ni le enega, ampak kar sedem konceptov, večinoma zgrajenih na enaki osnovi kot aktualni Jeep Wrangler. V pisano družbo tako spadajo koncepti Nacho Jeep, Jeep Jepster, Jeep 4Speed, Jeep Sandstorm in Jeep J-Wagon. Omenjeni peterki se bosta na prireditvi pridružila še Jeep B-Ute, zasnovan na modelu Renegade, a tako kot ostali koncepti izdatno dodelan za vožnjo po terenu, in Jeep Wagoneer, pri katerem gre pravzaprav za obnovo in dodelavo legendarnega modela, ki je bil na voljo med letoma 1963 in 1991. Predstavljen bo model iz leta 1965.

Jeepov 'zasebni salon'

»Premikanje meja je nekaj, pri čemer je Jeep zelo domač, in teh sedem novih zanimivih, a hkrati tudi zmogljivih konceptnih vozil je le zadnji dokaz tega,« je dejal Mike Manley, vodja znamke Jeep pri koncernu FCA. »Vsako leto se veselimo predstavitve novih konceptnih vozil in idej našim navdušencem. Velikonočni safari po puščavi Moab nam tako ponuja popolno priložnost za zbiranje mnenj naših najbolj zvestih strank.« 

Hkrati z navedenimi koncepti bo Jeep obiskovalcem prireditve ponudil še široko paleto dodatne opreme za njihova vozila. Med njimi naj bi bilo kar 200 različnih dodatkov za pred kratkim predstavljenega Wranglerja.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel