Septembra bo slovenska obala postala drugi dom Ferrarijev. To pa še ni vse

11. 8. 2021 | Jure Šujica
Deli

Italijanski klub ljubiteljev vozil s črnim vrancem na motornem pokrovu se bo letos za tri dni ustavil na slovenski obali, srečanje na naših tleh pa bi lahko postalo tradicionalno.

Aktivnih proizvajalcev superšportnih avtomobilov je v svetu kar nekaj, vendar pa nobena izmed tovrstnih znamk nima takšne prepoznavnosti oziroma nima takšnega slovesa, kot ga uživa Ferrari, verjetno najbolj znana med vsemi. Brez dvoma bo katerikoli izmed njihovih avtomobilov užival veliko pozornost, kjerkoli se bo pojavil, večja druščina pa se jih bo letos med tretjim in petim septembrom zbrala na slovenski obali in širši primorski regiji.

Italijanski klub ljubiteljev vozil omenjene znamke je namreč napovedal, da bodo njihovi člani letos prvič obiskali slovensko obalo, v treh dneh pa nameravajo obiskati vse slovenske obmorske kraje, vključujoč Koper, Piran, Izolo in Portorož, kjer bodo spali v hotelu Kempinski, odpeljali pa se bodo tudi v Lipico in dvorec Zemono, kjer bo za kulinariko poskrbel priznani slovenski kuhar Tomaž Kavčič.

Tekom tridnevnega dogodka bodo potekala številna srečanja, italijanske lepotce pa si bodo lahko navdušenci ogledali tudi nekoliko pobližje. Koliko vozil naj bi se sicer dogodka udeležilo, nam predsednik kluba Vincenzo Gibiino še mogel razkriti, saj prijave zbirajo vse do 23. avgusta zagotovil pa nam je, da se bo iz Italije dogodka udeležilo vsaj deset avtomobilov.

Celoten dogodek so sicer začeli v klubu pripravljati že septembra lansko leto, zahvala zanj pa gre po Gibiinovih besedah v veliki meri Aljošu Oti, predstavniku Slovenske turistične organizacije v Milanu. Oba sta po prvem sestanku septembra lani je bila tako sprejeta tudi odločitev, da naj bi letošnji dogodek postal tako imenovani 'dogodek nič', z letom 2022 pa naj bi postal tradicionalen in naj bi se tako odvijal vsako leto.

Kasneje tudi drugod Sloveniji?

Več informacij o bližajočem dogodku nam je zaupala mag. Livija Kovač Kostantinovič, predstavnica za stike z javnostmi na Slovenski turistični organizaciji.

Kako je pravzaprav prišlo do sodelovanja med vami in klubom ljubiteljev znamke ter kako dolgo ste pripravljali dogodek?

Do sodelovanja med Slovensko turistično organizacijo (STO), konkretno predstavništvom STO in klubom ljubiteljev avtomobilov Ferrari je prišlo po srečanju na poslovnem dogodku v Italiji s predsednikom Ferrari Club Italia lani septembra. S pripravami na izvedbo oz. organizacijo dogodka pa smo pričeli letos junija.

Predsednik kluba, g. Gibiino je dejal, da naj bi dogodek postal tradicionalen. Ali to pomeni, da boste v prihodnjih letih obiskali tudi druge kraje po Sloveniji in ne le Primorske? 

Pogovori o tem potekajo. Trenutno smo osredotočeni na izvedbo dogodka letos septembra. Seveda si želimo, da bi dogodek postal tradicionalen, morda bi ga prihodnje izvedli tudi večkrat letno,  pri tem pa obiskali tudi druge destinacije Slovenije, na primer gore, Ljubljano ali terme.

Kako pomemben je sicer ta dogodek za vas in kako močno bo pripomogel za promocijo Slovenije v tujini, morda tudi z vidika destinacije, primerne ne le za okušanje prvovrstne kulinarike, pač pa tudi doživljanje zanimivih cest, ki jih pri nas brez dvoma ne manjka?

Dogodek je za promocijo Slovenije pomemben, še posebej na Italijanskem trgu ter ostalih bližnjih trgih. Glede na ugled in moč znamke Ferarri je pomemben predvsem zaradi pozicioniranja Slovenije kot destinacije za butična doživetja naše dežele, ki nudi veliko možnosti tudi za najzahtevnejše goste. Dogodek namreč prispeva k rasti prepoznavnosti in ugleda naše dežele med potencialnimi gosti, ki še posebej cenijo neokrnjeno naravo, vrhunsko gastronomijo ter raznovrstno pokrajino.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol