Škoda Kodiaq Laurin&Klement dobiva pridih prestiža

26. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Naprodaj bo še pred koncem letošnjega leta.

Škoda Kodiaq je s prihodom na avtomobilski trg pri Škodi povzročila pravo revolucijo. Češka znamka je namreč z njim vstopila v razred velikih športnih terencev, kar so kupci odlično sprejeli. Za avtomobile tako še zdaj velja večmesečna čakalna doba za dobavo vozil. Kljub temu pa je avtomobilu manjkalo nekaj prestiža, še posebno, ker je Škoda v tem času že ponujala model Superb z najvišjo stopnjo opreme Lauren&Klement.

V teh dneh pa na svoj račun končno prihaja še model Kodiaq. Škoda je namreč včeraj predstavila najprestižnejšega Kodiaqa z opremo Lauren&Klement, ki bo v ponudbi postavljena nad paket opreme Sport. Navzven bo novinec prepoznaven po kromirani maski pokrova, 19-palčnih platiščih v antracitni barvi. Zunanjo podobo bodo nato dopolnjevali še posebni odbijači v barvi vozila ter logotipi Lauren&Klement. Ti bodo krasili tudi v usnje odeto notranjost, ki ji bo občutek prestiža dajala še v 'klavirsko' plastiko odeta armaturna plošča. Sončna streha bo serijska.

Za pogon bodo skrbeli štirje pogonski agregati z močjo med 150 in 190 'konji' oziroma s 110 in 140 kilovati. Vsi avtomobili bodo serijsko opremljeni s štirikolesnim pogonom in avtomatskim menjalnikom, pri čemer pa bo dizelski motor z močjo 110 kilovatov mogoče naročiti tudi s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, kar bo končno ceno vozil nekoliko znižalo. Cene se tako v Veliki Britaniji začenjajo pri 40.400 evrih, kolikor bo treba odšteti za različico z najšibkejšim dizelskim motorjem in ročnim menjalnikom, oziroma 41.600 evrih, kolikor bodo pri Škodi zahtevali za bencinsko izvedbo s 190 'konji'.