Škoda Kodiaq se predstavlja v najboljši različici z oznako L&K

16. 2. 2018 | Jure Šujica
Deli

Cena Kodiaqa L&K bo znana po avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer bo avtomobil tudi prvič postavljen na ogled javnosti.

Če je pri Škodi Superb vrhunec ponudbe med klasičnimi (kombi)limuzinami, brez težav lahko trdimo, da je prvi in največji športni terenec češke znamke Kodiaq njen ekvivalent v razredu SUV-ov. In glede na to, da je Superb na trgu že dlje časa prisoten v najbolje opremljeni različici Laurin & Klement, je bilo le še vprašanje časa, kdaj bodo kaj podobnega ponudili pri največjem modelu znamke. Odgovor je na dlani, to se bo zgodilo na salonu v Ženevi.

Nepozornemu opazovalcu bo to morda ušlo, a prve podrobnosti, po katerih se bo najrazkošnejši Kodiaq razlikoval od bolj običajnih bratov, bodo vidne že navzven. Na sprednjem delu bo tako sledila nova maska hladilnika s prečkami, v celoti obdanimi v krom. Tako spredaj kot zadaj bo spodnji rob odbijača obarvan v barvo avtomobila, na zadnjem delu pa bodo v krom odeti tudi navidezni zaključki izpušnega sistema. Na boku vozila bodo zagotovo najbolj opazna nova platišča s premerom 19 palcev.

Več novosti na področju pogonskih sklopov

Ureditev notranjosti Kodiaqa L&K ostaja znana, a je dvignjena na novo raven. Avtomobil bo tako serijsko opremljen s črnim ali bež usnjem in elementi s 'klavirsko' plastiko. Na sedežih bo izstopal logotip L&K, enak napis pa se bo izpisal na zaslonu infozabavnega sistema. Vozilo bo serijsko opremljeno še z električnim pomikom in spominom vozniškega sedeža, aluminijastimi pragovi na vseh vratih, ambientalno osvetlitvijo, za dobro zvočno izkušnjo pa bo skrbel avdiosistem Canton.

Nekaj sprememb ali, bolje rečeno, več izbire bo Kodiaq L&K ponujal pri pogonskih sklopih. Dvolitrskim turbobencinarjem se bo pridružil 1,5-litrski TSI motor s 150 'konji', enako močan pa bo nov dvolitrski dizel. Bencinskim motorjem bo na voljo nov sedemstopenjski menjalnik, medtem ko bo štirikolesni pogon serijsko na voljo zgolj pri najmočnejšem dizlu, dvolitrski različici s 190 'konji'. Vse Kodiaqe bo proti doplačilu mogoče opremiti z aktivnim podvozjem.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"