Jutri bo znano, kaj prinaša osvežitev lani najbolje prodajanega avtomobila pri nas. Do takrat pa ...

13. 2. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Predstavitev osvežene Škode Octavie je vse bližje, Čehi pa napetost stopnjujejo z objavo različnih podrobnosti avtomobila. Tokrat so postregli s serijo skic, ki nakazujejo, kaj se bo spremenilo. Več pa ... na valentinovo.

Kot pravijo pri Škodi, so Octavii na novo oblikovali odbijače in masko ter izostrili videz žarometov, ki se zdaj ponašajo z novim svetlobnim podpisom. Na voljo so matrični LED žarometi nove generacije z elementom, imenovanim Crystallinium, poznanim iz novega Kodiaqa in Superba.

Škoda

Notranjosti sicer še niso pokazali, a kakšnih radikalnih sprememb ni za pričakovati. Vseeno pa se lahko zgodi, da bo Octavia povzela kakšen element notranjosti, ki jo bosta nosila prej omenjena novinca. Kot tudi motor ...

Kateri hibrid torej?

Veliko je namreč ugibanj, kaj se bo zgodilo s priključnohibridno različico. Trenutni 1.4 TSI hibrid z okoli 50 kilometri električnega dosega je že nekoliko zastarel, v najnovejših koncernskih modelih pa je že pripravljen 1.5 TSI in priključnohibridni sklop z dometom okoli 100 kilometrov.

Škoda

Glede na to, da slednja kombinacija prihaja v prenovljenega Golfa, je, ob upoštevanju sorodstvenih vezi, lahko za pričakovati to priključnohibridno različico tudi v Octavii.

Ni pa še znana usoda najmanjšega, litrskega trivaljnika. Veliko je špekulacij o tem, da naj bi Škoda ta motor v Octavii opustila, a se najbrž to s prenovo (še) ne bo zgodilo. Prav tako bo Octavia še naprej na voljo tudi z ročnim menjalnikom, preden se bodo njega po letu 2025 v koncernu dokončno poslovili.

Škoda

Prenova je pomembnejša, kot se zdi na prvi pogled ...

Škoda je napovedala prihod prenovljene Octavie za letošnje Valentinovo, 14. februarja, osvežitev pa ne bo omejena zgolj na osnovne modele, ampak je bosta deležni tudi različici Sportline in RS. Vsekakor pa je po štirih letih prišel čas, da Octavia, čeprav je še vedno popularna (in je bila lani celo najbolje prodajan avto v Sloveniji), dobi zelo potrebno posodobitev.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Pokvarjen testni avto, smešni PR opisi in nadležni asistenčni sistemi | Avto magazin podkast