Škoda je povsem razgalila notranjost obeh novincev. To je velika novost, na katero se bo potrebno navaditi

29. 8. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Čeprav sta si na prvi pogled zelo podobni, pa armaturni plošči prihajajočih modelov skrivata kar nekaj razlik.

Počasi a zanesljivo se bliža trenutek, ko bo Škoda dokončno razkrila oba težko pričakovana novinca, Kodiaqa in Superba. Nenazadnje, aktualna modela imata na grbi že kar nekaj let (Kodiaq šest, Superb pa celo osem) in razen ene osvežitve večjih popravkov nista bila deležna. In če smo se s tehniko že spoznali, saj smo imeli tako Kodiaqa kot Superba, odeta v kamuflažo, že priložnost voziti, je notranjost do danes ostala bolj ali manj skrivnost.

Škoda

Škoda Kodiaq

Kje je menjalnik?!

Največja funkcionalna sprememba je zagotovo premik ročice samodejnega DSG menjalnika. Kot lahko vidite na slikah so jo, da bi pridobili več prostora med sprednjima sedežema, pomaknili za volanski obroč in sicer na desno stran (podobno, kot imajo to rešeno pri Mercedes-Benzu predvsem pa Enyaqu). Skupen jima je 13 palčni zaslon zabavno-informacijskega sistema, digitalni merilniki in povsem nova rešitev vrtljivih gumbov, občutljivih na pritisk. Z njimi se ne bo upravljalo le klimatske naprave, temveč tudi ostale funkcije informacijsko-zabavnega sistema, predvsem pa so prilagodljivi in opremljeni z majhnim zaslonom, tako da si bo uporabnik lahko njihovo funkcionalnost priredil po svojih potrebah.

Škoda

Škoda Superb

Oba modela ponujata veliko prostornosti v kabini, vse sodobne povezljivostne funkcije, v obeh pa mrgoli različnih USB-C priključkov, ki bodo lahko s 45 vati moči polnili naprave potnikov. Omeniti velja tudi trajnostno naravnanost, saj je večina materialov v notranjosti reciklirana, tekstilne prevleke tudi do 100 odstotno.

Škoda

Škoda Superb

Po pričakovanjih ...

Resnici na ljubo, kakšnih večjih presenečenj Škoda vseeno ni pokazala. V oči bode prestavitev ročice menjalnika in pa vrtljivi gumbi, vse ostalo pa je bolj ali manj po pričakovanjih in že videno v Octaviji in Enyaqu. V vsakem primeru pa lahko znova, kot celoto, pričakujemo dva odlična avtomobila, katerih temelja bosta uporabnost in prostornost.

Preberite še: Čehi so prenovili dva modela - poglejte, kaj vse zdaj ponujata Kamiq in Scala!

BONUS VIDEO: ŠKODA vs. VOLKSWAGEN: Kako različna sta si lahko dva 'sorodna' električna avtomobila?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol