Škoda v Šenzenu predstavila nov koncept športnega terenca Vision GT

7. 6. 2019 | Jure Šujica
Deli

Vision GT bo že peti Škodin križanec na kitajskem trgu. 

Škoda in Kitajska sta že nekaj časa kar precej povezani. Azijska država je eden izmed najpomembnejših trgov za češko znamko in tega se v Mladi Boleslav dobro zavedajo. Zato jim vsake toliko časa namenijo nekaj več pozornosti kot preostalim trgom. Tako so se tudi zdaj odločili, da bodo tamkajšnjim kupcem predstavili povsem novega športnega terenca, Vision GT.

Kot narekuje že ime, gre za križanca v konceptni podobi, ki pa bo še letos prišel v proizvodnjo. Pravzaprav bo šlo za manjšega brata Kodiaqa GT. Z dolžino 4,42 metra je tako precej bliže Karoqu, zaradi česar je pričakovati, da bo v serijski izvedbi dobil ime Karoq GT.

Rekord v prodaji

Po Karoqu se sicer deloma zgleduje tudi po zunanjosti, a bolj kot ne le na zadnjem delu. Maska vozila je na drugi strani povsem drugačna, prav tako pa tudi ožji žarometi. Ti bodo svetili v matrični LED-tehniki. Notranjost avtomobila na drugi strani še vedno ostaja enaka.

Kitajska bo s tem, ko bo ob koncu leta dobila serijsko izvedbo Vision GT, postala prva država, kjer bo Škoda ponujala kar pet križancev. Pozornost je seveda povsem razumljiva. Na tamkajšnjem trgu je namreč Škoda zabeležila kar 4,9-odstotno rast prodaje, največ izmed vseh evropskih znamk. Povedano drugače, prodali so kar 341.000 novih vozil. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja