Skrb za šibkejše jim ni tuja - tako so se pri Oplu v Sloveniji lotili pomagati nemočnim

27. 12. 2021 | Jure Šujica
Deli
Skrb za šibkejše jim ni tuja - tako so se pri Oplu v Sloveniji lotili pomagati nemočnim - Novice (foto: WAE S)
WAE S

Dobrodelnost znamke v Sloveniji sega v leto 2012.

Božič je čas obdarovanj in dobrodelnosti, česar se zavedajo tudi v marsikaterem domačem (avtomobilskem) podjetju. Med njimi je tudi podjetje Wallis Automotive Europe Slovenija, kjer sicer med drugim skrbijo tudi za distribucijo vozil znamke Opel. Omenjena znamka je sicer v letošnjem letu slovenskemu trgu predstavila kar nekaj novosti, hkrati pa je bila dejavna tudi zunaj avtomobilskih krogov.

V decembru so se namreč pri Oplu odločili pristopiti k projektu Veriga dobrih ljudi, ki pomaga ljudem v stiski. Posledično so v avtomobilskih salonih po Sloveniji zbirali hrano z daljšim rokom trajanja, izdelke za osebno higieno in nego otrok, izdelke za higieno doma, šolske potrebščine in hrano za domače ljubljenčke.

Koliko hrane in potrebščin so pri Oplu zbrali s pomočjo akcije sicer ni znano, obljubljajo pa, da bodo tudi v prihodnjem letu nadaljevali s sodelovanjem v različnih dobrodelnih projektih. Tako med drugim nameravajo še naprej sodelovati z ljubljanskim živalskim vrtom in pa zavetiščem za brezdomne živali Gmajnice, s katerimi sodelujejo že vse od leta 2012 – tudi z vozili Movano in Combo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol