'Slepi potniki' okupirali prtljažnik športnega Audija

9. 8. 2021 | Jure Šujica
Deli
'Slepi potniki' okupirali prtljažnik športnega Audija (foto: Audi)
Audi

Policija prekršek zaznala še pravi čas in ugotovila kar šest prekrškov

Križanci in enoprostorci s sedmimi sedeži so na slovenskih cestah precej pogost pojav. Kombiji na drugi strani nikakor ne, še posebej, če govorimo o tretji vrsti sedežev, nameščeni v prtljažniku in obrnjeni v nasprotni smeri vožnje. Med cenovno dostopnejšimi je recimo to možnost pred davnimi leti ponujal Renault z modelom 21  Nevada ter naslednico Laguno ali pa recimo Peugeot v modelu 406. Podobno opcijo je na drugi strani ponudil tudi Mercedes-Benz v modelu E63 AMG, medtem ko Audija s tovrstno konfiguracijo ne boste našli…

… kar pa ni oviralo neznanega voznika novejšega RS4 Avant, da je bi tja 'posedel' potnika ali dveh. Španska policija je namreč pred dnevi ujela voznika športnega Audija s francoskimi registrskimi oznakami, kako je po avtocesti v bližini Barcelone vozil z delno odprtim prtljažnikov, skozi odprtino pa je bilo mogoče videti, da se v prtljažniku nahaja več posameznikov, najverjetneje najstnikov. Jasno, brez uporabe varnostnih pasov.

Podrobnosti o incidentu so sicer relativno skope, znano pa je, da naj bi bil voznik in skupina posameznikov na poti v špansko letovišče Costa Brava. Policisti naj bi voznika k sreči ujeli še preden je prišlo do nesreče in ga kaznovali za kar šest prekrškov: dvakrat zaradi prevoza otrok, mlajših od treh let brez uporabe otroškega sedeža, po enkrat zaradi nevarne vožnje in prevoza več oseb, kot je v avtomobilu sedežev in pa zaradi dveh primerov prevoza oseb v prtljažniku. Ob vsem skupaj se kazen v višini 840 evrov še ne zdi tako visoka.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol