Slovenski avto leta 2021 - Glasovanje je zaključeno!

Tudi letos začenjamo s prvim delom izbora, kjer sodelujete tudi vi, spoštovani bralke in bralci, v drugem delu pa bomo med petimi finalisti izbirali člani žirije.

Slovenski avto leta 2021 - Glasovanje je zaključeno! (foto: Sal) Sal
24. 9. 2020

Ko se leto prevesi v drugo polovico, je običajno tudi čas, da se začnemo pripravljati na novo izvedbo najstarejšega in najbolj odmevnega avtomobilskega izbora pri nas, ki se je začel davnega leta 1992. Izbiramo torej avtomobil, ki je vas in nas tako navdušil, da bi ga lahko postavili na vrh piedestala avtomobilskih novosti.

Vam, bralke in bralci, je seveda dovolj, da mu v glasovanju podelite čim več točk in določen model spravite do finalnega dela izbora. Tja se uvrsti le pet tistih modelov, ki so jim bralke in bralci, poslušalke ter poslušalci in seveda gledalke in gledalci po redakcijah namenili največ glasov.

Letos je izbor morda številno res skromnejši, zato pa nič manj zanimiv. V izbor 18 modelov, ki ga vidite v okvirčku, so se tako lahko uvrstili vsi novi modeli, ki so prišli na slovenski trg letos in jih bo prodajalcem uspelo registrirati vsaj 25.

Prvi del glasovanja bo torej trajal do 27. novembra, ko bo mogoče glasovati za izbrani avtomobil s seznama (seveda tudi večkrat, če ste takega mnenja), to pa lahko storite kot vedno – glasovnico izrežete in prilepite na dopisnico in jo pošljete na naš naslov (Avto Magazin, Bleiweisova 30, 1000 Ljubljana) ali pa elektronsko, z elektronsko glasovnico, ki je objavljena na naši spletni strani. Seveda z omejitvijo – enkrat tedensko z enega IP-naslova.

Ne pozabite – kot vsako leto v 29-letni zgodovini izbora bomo tudi letos podelili bogate nagrade za izžrebance, ki bodo objavljene pozneje.
Ko bo prvi del glasovanja končan, bomo seveda objavili pet finalistov (predvidoma na začetku decembra), ki so vas najbolj prepričali, potem pa se začne delo devetih redakcij (Avto Magazin, Motorevija, EVO, Dnevnik z Nedeljskim, Delo in Slovenske novice, RTV SLO z Valom 202 in Avtomobilnostjo, spletni portal Siol in video blog Komotar Minuta), ki bodo po natančno določenih pravilih podeljevale glasove petim finalistom.

Brez skrbi, tudi v finalnem delu glasovanja upoštevamo vrstni red, ki ste gafinalistom določili v prvem delu, tako da model, ki je dobil največ glasov, odnese s seboj v finalni del 6 točk, drugouvrščeni 4 in tako naprej. Po istem točkovnem principu pa potem glasujejo tudi člani omenjenih redakcij.
Rezultati pa bodo znani konec januarja, ko bomo tudi svečano razglasili, kateri model bo nasledil Renaultovega Clia in se bo lahko vse leto šopiril z laskavim naslovom slovenski avto leta.

Kandidate za naziv Slovenski avto leta 2021 si lahko ogledate v galeriji, svoj glas pa nato oddate preko spodnje prijavnice.

Pridužite se nam na Vranskem!

Že nekaj let se v organizaciji glasovanja trudimo, da bi delo žirije približali vsem, ki nas spremljate, hkrati pa bi vam radi predstavili finaliste, njihove tehnične novosti, posebnosti, vozne lastnosti, … In vam navsezadnje omogočili, da spoznate uredništvo, da z nami poklepetate in vprašate, kaj vas najbolj žuli. Tudi letos se bomo potrudili, da vsaj nekaterim omogočimo sodelovanje na zaključnih primerjalnih vožnjah finalistov, ki bodo potekale na poligonu AMZS na Vranskem v začetku januarja.

Če bi želeli sodelovati, nam preprosto napišite, zakaj bi želeli preživeti ta dan z nami na Vranskem. Najboljše odgovore bomo izbrali in vas o tem obvestili.