Slovenski gasilci v središču Fordove oddaje posvečene reševalcem po Evropi

9. 8. 2021 | Jure Šujica
Deli

Po več drugih evropskih državah se je Fordova snemalna ekipa ustavila tudi pri domačih gasilcih-prostovoljcih.

Fordov poltovornjak Ranger velja za enega najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi, številka ena pa je v tem segmentu z naskokom že nekaj let tudi pri nas že nekaj let tudi pri nas. Ob tem pa Ranger ni priljubljen zgolj pri posameznikih in tistih, tistih, ki svojo dejavnost opravljajo na zahtevnih terenih, kot to recimo počnejo gozdarji, pač pa jih lahko najdemo tudi v flotah vozil številnih reševalnih služb povsod po Stari celini.

Zgolj reševalne službe po Evropi naj bi tako že sedaj imele v svojih vrstah približno 10.000 Rangerjev, kar ob dejstvu, da tovarna s pomočjo številnih partnerjev omogoča najrazličnejše predelave in prilagoditve za potrebe stran niti ni tako presenetljivo. In prav zato so se pri Fordu pred časom odločili, da na teren s pomočjo snemalcev pospremijo različne reševalne službe iz številnih evropskih držav in njihovo delo predstavijo v seriji oddaj Lifesavers – nazadnje tudi iz Slovenije.

V oddaji, ki si jo bo mogoče ogledati na Fordovem Youtube kanalu in bo premiero doživela 23. avgusta so se tako pridružili pripadnikom številnih prostovoljskih gasilskih društev, med drugim tudi PGD Podrgad, PGD Pivka in PGD Col, kjer imajo v poletnih mesecih zaradi visokih temperatur vsako leto precej dela z gozdnimi požari.

O tem, zakaj so se pri nakupu novega vozila v njihovem društvu  odločili za Rangerja, je spregovoril Anton Baša iz PGD Podgrad. »Ford Ranger je v našem društvu zamenjal že zelo staro in iztrošeno vozilo. Ob izbiranju naslednjega gasilskega vozila smo si ogledali vse možne ‘kandidate’. Najbolj je izstopal Ford Ranger, saj ga odlikujejo odlične karakteristike in vozne lastnosti. Ker je teren na našem območju zelo razgiban, je za nas še posebej pomembna terenska zmogljivost. Pri nadgradnji vozila smo izbrali večje terenske pnevmatike in povišano vzmetenje, Rangerja pa smo za dodatno zaščito na zahtevnem terenu opremili tudi z jeklenim prednjim odbijačem.«

Fordova ekipa je sicer doslej v akcijo pospremila pripadnike nujne medicinske pomoči v Španiji in na Češkem, v Veliki Britaniji so se pridružili gorskim reševalcem, kako so se gasilci proti gozdnim požarom in močnemu vetru borili v Franciji pa si lahko pogledate v spodnjem videu:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja