Smo v Sloveniji na pragu nove avtomobilske krize?

Prodaja novih avtomobilov v prvi polovici leta komaj kaj večja od lanske, tudi pri dostavnikih se rast umirja.

Na slovenskem trgu je bilo v prvi polovici leta registriranih 28.337 novih avtomobilov, oziroma 3,46 odstotka več kot v lanskih prvih šestih mesecih. Prodajna rast se umirja že zadnje tri mesece, manjšanje razlike pa daje slutiti, da bo letošnja prodajna bera komaj kaj večja od lanske.

AM

Med znamkami je po polletnem “obračunu” na vrhu Volkswagen, ki ima s 4.065 avtomobili udobno prednost pred Renaultom (3.035) in Škodo (2.774). V deseterici so še Toyota, Peugeot, Hyundai, Kia, Citroen, Dacia in Audi.

Renault Clio I feel Slovenia

Renault Clio I feel Slovenia

Renault

Do zamenjave pa je prišlo na vrhu lestvice najbolje prodajanih avtomobilov, od koder se je morala posloviti lanska zmagovalka Škoda Octavia. S prestola jo je zrinil Renault Clio, medtem ko je tretje mesto osvojil Renault Captur.  Sledijo Peugeot 2008, Toyota Yaris Cross, Dacia Duster, Škoda Kodiaq, Volkswagen Tiguan, Volkswagen T-Cross in Citroen C3.

Ford

Umirja se tudi prodaja lahkih gospodarskih vozil, letos je bilo registriranih 4.510, oziroma 16,1 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju (3.885).  Med znamkami so na prvih treh mestih Renault, Ford in Volkswagen, pri vozilih pa Ford Transit Custom, Renault Master in Fiat Ducato.

 

 

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan