Audi Nine ob odsotnosti gledalcev postregel za največji spektakel doslej

16. 9. 2020 | Jure Šujica
Deli

Številni kolesarji so poskrbeli za prikaz doslej še nevidenih likov.

Gorsko kolesarjenje z avtomobilskim športom nima kaj dosti skupnega. Morda nekaj več z motociklizmom, še posebej z motokrosom, saj obe disciplini združuje zemlja, neraven teren, v primeru motokrosistov in kolesarjev prostega sloga pa tudi atraktivne vragolije več metrov nad tlemi. Gledalci, ki uživajo v prvi disciplini bi zato zagotovo tudi v drugi in bi tako prejšnji teden ter minuli vikend prišli na svoj račun v nemškem Hunsrück-Naheju, nedaleč stran od Birkenfeld.

Manjši kraj kakih 30 kilometrov severno od Saarbruckna je namreč cel prejšnji teden med sedmim in 13. septembrom pod pokroviteljstvom avtomobilske znamke Audi, proizvajalca energijskih pijač Monster in pa gumarskega podjetja Falken gostil spektakel Audi Nines 2020. Tamkajšnji kamnolom Ellweiler je tako že tretjič zapored gostil nekatere izmed najboljših kolesarjev na svetu.

Kljub sicer okrnjeni konkurenci pa je tokratni teden postregel s kar nekaj atraktivnimi skoki, ki jih sicer poznamo iz sveta motokrosa, med katerimi je tudi tako imenovan Cordova obrat nazaj, pri katerem kolesar med samim obratom stopala nasloni na krmilo kolesa, pri tem pa močno in naprej ukrivi svoj hrbet, zaradi česar je sam trik še posebno zahteven. Ta podvig je uspel Nicu Scholzeju.

Še nekoliko bolj zahtevnega podviga se je lotil Italijan Diego Caverzasi, ki je kot prvi ob obratu nazaj s stopali zataknjenimi za krmilo uspel 'viseti' z glavo navzdol. Sicer pa je letošnji dogodek postregel še s kar nekaj drugimi presežki in mejniki, zaradi česar so bili navdušeni tudi sami tekmovalci. Najboljše poteze si sicer lahko ogledate v spodnjem videu.

Letos so tako organizatorji obžalovali le dejstvo, da zaradi koronavirusa na samem prizorišču niso uspeli gostiti gledalcev. Vseeno pa so uspeli izpeljati spletni prenos dogodka, ki ga je vsak dan spremljalo več deset tisoč navdušencev, ki so tako dodali le še češnjo na vrh torte.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja