Boštjan Avbelj pripravljen na prvi letošnji reli

23. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

Danes mu je novi avto uspelo preizkusiti, ugotavlja pa, da še ima nekaj rezerve, ki jo bo poskusil ujeti na treningu še pred jutrišnjim začetkom relija v Velenju.

Vrhničan Boštjan Avbelj, ki se po uspešni lanski sezoni na italijanskem prvenstvu Clio Cup letos vrača v Slovenijo, se v teh dneh +pripravlja na svoj prvi reli za državno prvenstvo, ki bo že ta vikend +v Velenju. Tam bo, kot smo že poročali, nastopil z dirkalnikom Škoda Fabia R5, za pripravo katerega so poskrbeli pri kamniškem podjetju Lema Racing, danes pa je z dirkalnikom na poligonu varne vožnje v Logatcu opravil prve testne kilometre.

Avbelj tako vse do danes še ni utegnil preizkusiti dirkalnika, kar se je videlo tudi v prvih zavojih. Podlaga je bila namreč vlažna, poleg tega pa je po Boštjanovih besedah velika novost pogon na vsa štiri kolesa – lanski Clio je imel pogon speljan zgolj na sprednji kolesni par. »Avtomobil je bil nastavljen, kakor je pač bil. To nam je takoj uspelo spremeniti in občutek je bil hitro boljši. Seveda pa ne želim pretiravati, pred nami je reli in vsa zgodba se zato začne jutri.«

Čeprav za njim ni prav veliko kilometrov, je Avbelj optimističen. Prvi občutki so dobri, nekaj testnih kilometrov, ki bodo pomagali po nastavitvah, pa bo lahko naredil še pred relijem, na katerega se ob obstoječi slovenski ekipi podaja še s skupino mehanikov italijanskega lastnika vozila, Delta Rally. Čeprav se nanj podaja brez izkušenj v reliju, se konkurence ne boji. Na start se tako podaja z dobro mero strahospoštovanja do avtomobila in proge, a hkrati poln navdušenja.

Ne glede na dobre občutke, ki jih je dobil po kratkih testiranjih, pa Avbelj ne želi napovedovati rezultatov: »Naš cilj je priti do konca, kar se tiče uvrstitve, pa se pustimo presenetiti. Ne glede na končni rezultat ne bomo ne razočarani ne presenečeni. Karte so odprte, kar bo, bo, od tod naprej pa bomo nadaljevali.«

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"