Dutovlje bodo znova za en večer postale dom slovenskega dirkanja

15. 3. 2019 | Jure Šujica
Deli
Dutovlje bodo znova za en večer postale dom slovenskega dirkanja (foto: ŠKD Na Placu)
ŠKD Na Placu

Dirkačem se bodo letos prvič pridružili tudi mladi dirkaški upi.

Rally večer je dogodek, ki že nekaj let pomladi poteka v Dutovljah na Krasu in tako enkrat letno v nekoliko bolj sproščenem ozračju poveže na eni strani domače dirkače, na drugi pa privržence tega atraktivnega bencinsko gnanega športa. Že drugo leto zaporedoma bo dogodek potekal v Bončetovi domačiji, kljub temu pa bo letos sledilo nekaj dobrodošlih novosti.

Glavni trije gosti letošnjega dogodka bodo trije slovenski dirkači, ki nastopajo v treh različnih dirkaških kategorijah. Aleš Prek je voznik gorskohitrostnih preizkušenj z več naslovi državnega in enim naslovom evropskega prvaka v letu 2011. Tim Novak je državni prvak v diviziji dve, zaradi svoje mladosti pa velja za enega od naših najbolj perspektivnih dirkačev na domačih tleh. Trojico bo zaključil Darij Novak, dirkač, ki se je tudi v tujini dokazoval, med drugim leta 2014 na reliju Dakar.

Novost letošnjega dogodka je ta, da se bo zgoraj navedeni družbi pridružila še peščica najmlajših dirkaških upov. Dirkačema v seriji minimoto, Tadeju Guštinu in Taiju Komelu, se bodo pridružili še trije mladi kartisti, Angel Frančeškin ter brata Nik in Max Trobec.

Dogodek bo potekal 6. aprila, začetek pa je predviden ob 18.30. Ob tem organizatorji z voditeljem Vladom Krivcem upajo na ugodno vreme, saj bodo obiskovalcem pripravili še razstavo treh vozil, dirkaške ter 'civilne' različice Lancie Delte HF Integrale, ob boku katerih bo stal dirkalnik razreda R2, Peugeot 208 R2, s katerim na državnem prvenstvu nastopata brata Simon in Klemen Rončel. Mimogrede, vstop za obiskovalce bo brezplačen.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"