FIA že naredila prvi korak v pripravi na novo sezono Formule E, znova nekoliko bliže Formuli 1

21. 6. 2020 | Jure Šujica
Deli

Namesto letos se bo sezona začela šele prihodnje leto.

Letošnja sezona serije Formula E še ni doživela svojega letošnjega epiloga – ta se bo zgodil v razmaku nekaj dni v začetku meseca julija v Berlinu – pri čemer pa je povsem jasno, da bo šlo za sezono, ki bo zaradi vseh odpadlih dirk hitro romala v pozabo. Da bo temu res tako, bodo poskrbeli tudi organizatorji same serije, ki se že precej intenzivno ozirajo proti proti sedmi sezoni.

Organizatorji so tako v minulih dneh objavili koledar dirk za prihodnjo sezono, ki pa še ni dokončen in bi bil povsem mogoče lahko še spremenjen.

Kar se tiče sami terminov dirk je sprememb kar nekaj. Sezona tako ne bo potekala preko novega leta, kot smo bili vajeni doslej, saj se bo prva dirka odvila šele 16. januarja v prestolnici Čila, v Santiagu (in ne v arabskem Diriyahu, kot letos). Konec sezone je na drugi strani znova predviden v obliki dveh dirk v Londonu in sicer 24. ter 25. julija prihodnje leto, pri čemer pa bo londoska dirka za izvedbo pridoboto homologacijo.

Enako kot za dirkališče v Londonu pa velja tudi za dirkališča v Rimu, Seulu ter Monaku. Z monaško preizkušnjo, ki smo ji bili nazadnje priča leta 2019 bodo organizatorji nadomestili zaenkrat zadnjo letošnjo izpeljano dirko in sicer tisto v maroški prestolnici Marakeš. Dirka v Monaku, edinem dirkališču, ki ga uporablja tudi Formula 1 bo sicer tudi tokrat potekala v drugem vikendu meseca.

Poleg marakeške preizkušnje naslednje leto sicer najverjetneje ne bomo spremljali tudi dirke v indonezijski Džakarti, pri čemer pa zamenjave zanjo organizatorji zaenkrat še niso izbrali.

Koledar dirk v sezoni 2021 (v pripravi):

  Mesto Država Termin
1. Santiago Čile 16. januar
2. Mexico City Mehika 13. februar
3. Diriyah Savdska Arabija 26. februar
4. Diriyah Savdska Arabija 27. februar
5. Sanya Kitajska 13. marec
6. Rim Italija 10. april
7. Pariz Francija 24. april
8. Monako Monte Carlo 8. maj
9. Seul Južna Koreja 23. maj
10. (prost termin) - 5. junij
11. Berlin Nemčija 19. junij
12. New York ZDA 10. julij
13. London Velika Britanija 24. julij
14. London Velika Britanija 25. julij

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem