Formula E tik pred koncem sezone?

19. 4. 2020 | Jure Šujica
Deli
Formula E tik pred koncem sezone? (foto: FIA)
FIA

Junijske dirke odpovedane, julijski finale zaenkrat pod vprašajem.

Organizatorji serije Formula E so sprejeli odločitev, da bodo nadaljevanje sezone serije očitno še nekoliko zamaknili. Potem ko je bila pred dobrim mesecem dni sprejeta soglasna odločitev, da s koledarja dirk letošnje sezone umaknejo vse dirke, ki naj bi bile na sporedu v aprilu in maju (ter junijska v Džakarti), je zdaj postalo jasno, da dirk ne bomo spremljali niti v juniju.

Prvotni plan (po koncu prepovedi dirk) je bil nadaljevanje sezone z dirko 21. junija v nemški prestolnici Berlin. Sezona se bo tako nadaljevala šele julija, a le v primeru, da se bo stanje v svetu začelo umirjati. Tudi dirke v juliju, ko naj bi prišlo do zaključka sezone, namreč niso več označene z zeleno, temveč rumeno barvo, kar pomeni, da njihov priprava poteka po načrtih, vendar pa obstaja možnost, da do njih sploh ne bo prišlo.

Druga možnost, s katero se organizatorji sicer poigravajo, je tudi, da bi v juliju izpeljali več dirk, s katerimi bi nadomestili vse, ki so oziroma bodo v prihodnjih tednih odpovedane. Ob tem dodajajo, da sta varnost in zdravje vseh vpletenih na prvem mestu. Še vedno pa obstaja možnost, da bi, tako kot nameravajo storiti v Formuli 1, dirke izpeljali pred praznimi tribunami in na obstoječih dirkališčih, česar pri Formuli E zaenkrat nismo bili navajeni.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja