Karting - Mark Kastelic do novega odličnega rezultata

20. 7. 2020 | Jure Šujica
Deli

Dobro predstavo v kvalifikacijah je kronal z uvrstitvijo na zmagovalni oder.

Avtomobilske dirke in tekmovanja se počasi vračajo tudi na urnike nižjih dirkaških serij oziroma serij, namenjenih najmlajšim dirkačem. To velja tudi za Marka Kastelica, ki že pridno nabira točke na različnih dirkah in prvenstvih v Italiji, minuli vikend pa se je udeležil prve dirke novoustanovljenega prvenstva Champions of the future, ki je potekala v španski Zueri. Hkrati je na njem dosegel tudi zgodovinski uspeh.

Kastelic, ki se sicer že celo sezono giblje med najboljšimi dirkači svoje generacije je tako že na vse od prvih treningov zasedal najvišja mesta. Po tem, ko je bil na prvem prostem treningu sedmi, je na preostalih treh kvalifikacijskih treningih dvakrat zasedel tretje, enkrat pa četrto mesto, s čimer si je zagotovil tretjo štartno pozicijo v polfinalu.

Žal pa prva polfinalna dirka ni prinesla najboljših rezultatov. Dirko je namreč končal na petem mestu, več kot sekundo in pol za stopničkami (in slabi dve sekundi za moštvenim tekmecem, Keanom Nakamuro) ter s šestim najhitrejšim časom kroga. K sreči pa ga je dosežen rezultat, ki mu je dal tudi peto štartno mesto v finalu nekoliko podžgal in spodbudil, da je na zadnji dirki še nekoliko bolj odločno pritisnil na plin.

Finalno dirko je dominiral Rus Dmitry Matveev, ki je konkurenco ugnal za slabe štiri sekunde, drugo mesto je šlo v roke Nakamure, le šest stotink za njim pa je skozi cilj po desetih krogih pripeljal Kastelic, ki je tako izkoristil težave Christiana Costoye ter zabeležil enega najboljših rezultatov v karieri. Na tekmi, na kateri je nastopilo 20 dirkačev drugi Slovencev ni bilo. Naslednja dirka serije bo potekala med 22. in 25. oktobrom v portugalskem Portomau.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja