Ken Block bo po novem dirkal z Lisjakom

1. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli

Hoonifox bo hkrati tudi posvetilo originalnemu Hoonicornu.

Navdušenje Ken Blocka nad predelanimi hitrimi Fordi (in še posebno Mustangi) očitno ne pojenja. A medtem ko smo ga bili do zdaj navajeni v Mustangu prve generacije, ki je mimogrede proizvedel več kot 1.000 'konjev' moči, se je Block po novem odločil in skupaj z ekipo Hoonigan za osnovo vzel med ljubitelji modela vedno bolj priljubljeno tretjo generacijo in jo ponovno predelal povsem v svojem slogu – ter še dodatno začinil.

Prvi Mustang je slišal na ime Hoonicorn (pozneje mu je sledil še Hoonicorn V2), novinec pa bo nosil ime Hoonifox – povsem razumljivo glede na to, da je tretja generacija Mustanga znana pod vzdevkom Fox. In tako kot pri obeh Hoonicornih se je Ken Block tudi tokrat odločil za izdatno širitev karoserije vozila, nekako v slogu reli dirkalnikov razreda WRC, pri čemer je moči znova združil z Ianom Thorpom, avtorjem Blockovega Escorta in Batmobila, ki ga bomo videli v novem delu franšize o Batmanu.

Kot poudarja Ken Block, gre pri novem avtomobilu za nekakšen poklon prvemu Mustangu, že omenjenemu Hoonicornu, hkrati pa tudi 80. letom, ko je nastala tretja generacija, na kateri še zlasti izpostavlja reže, nameščene čez zadnje steklo, in serijo Miami Vice, v kateri je tudi jemal navdih.

No, pravi avtomobil vseeno še ne obstaja, zgornje fotografije so namreč zaenkrat zgolj skice avtomobila, ki jih je ustvaril Thorp, a najpomembnejša dejstva so znana. Po pričakovanjih bo tudi Hoonifox štirikolesno gnan, na veselje ljubiteljev klasičnih ameriških športnikov pa so opustili idejo o uporabi šestvaljnika, ki so ga uporabili v poltovornjaku Ford F-100. Osemvaljnik se torej znova vrača v akcijo, vprašanje je le, koliko moči bo tokrat prenesel na cesto in kam ga bo Block najprej zapeljal. Bo morda prav Miami prizorišče naslednjega, 11. dela Gymkhane? Jasno je namreč, da Block že pripravlja nadaljevanje svoje priljubljene serije, ki se po dveh epizodah Climbkhane očitno znova vrača v mesto.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja