Max Verstappen pod okrilje vzel 21-letnega Mariborčana

23. 4. 2020 | Jure Šujica
Deli

Po podpisu o sodelovanju z McLarnom je Kevinu Siggyju uspelo doseči nov mejnik.

Slovenski (virtualni) dirkaški šport je dosegel nov mejnik, za katerega pa je ponovno poskrbel naš mladi up na tem področju, 21-letni Mariborčan Kevin Siggy. Potem ko je pred nekaj meseci začel sodelovati s tovarniško ekipo podjetja McLaren, Mclaren Shadow, je včeraj tudi uradno postal član še ene izmed največjih in najstarejših ekip na področju virtualnega dirkanja, Team Redline, za katero stoji nihče drug kot dirkač Formule 1, Max Verstappen.

S tem se bo v ekipi pridružil dirkačem, kot so Lando Norris, Kelvin van der Linde in Antonio Felix da Costa, ki mu sicer že zdaj pomaga pri privajanju na njegov virtualni dirkalnik. Poleg nastopov v simulaciji Assetto Corsa Competizione, v kateri zastopa McLarnove barve, bo tako po novem za moštvo Redline nastopal v serijah rFactor 2 in RaceRoom, zaradi česar bo imel, kot priznava, po novem še precej več dela, kot ga je imel do zdaj. Z omenjenim moštvom se je sicer dogovoril za sodelovanje v prihodnjih dveh sezonah, natančnih podrobnosti o tem pa zaenkrat še ne more razkriti.

Sicer pa je Siggy eden od redkih dirkačev, ki mu trenutno stanje na področju pravih dirk koristi. Ob trenutni dirkaški suši namreč številni avtomobilski proizvajalci in moštva pozornost usmerjajo v virtualne dirke – tudi BMW-jeva ekipa v Formuli E, s katero je v omenjeni seriji Mariborčan prav tako povezan. A glede na to, da tudi letos prikazuje odlične rezultate, se mu morda pokaže možnost, da bi začel zastopati tudi barve bavarskega moštva.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem