Monster Energy predstavlja dvoboje puščavskih tovornjakov

4. 10. 2017 | Jure Šujica
Deli

Predstavitev nove serije dirk bo potekala 14. oktobra v Las Vegasu v sklopu dogodka Monster Energy Cup.

Prireditev, ki jo vsako leto v Las Vegasu organizira proizvajalec energijskih pijač je v osnovi namenjena motoristom, natančneje, motokrosistom, ki tekmujejo progi, polni ramp in drugih ovir. V enem dnevu so na sporedu tri dirke, vsaka šteje deset krogov, zmagovalec pa prejme nagrado v višini 250.000 dolarjev. V kolikor enemu tekmovalcu uspe zmagati na vseh treh preizkušnjah, je glavna nagrada milijon evrov. Enodnevno prireditev vsako leto spremlja precejšnje število spremljajočih dogodkov, letos pa so organizatorji za gledalce pripravili prav posebno atrakcijo, dirko dvobojev.

V dirki duelov bo nastopilo deset najboljših dirkačev po brezpotjih in sprintih, med seboj pa se bodo pomerili v tovornjaki serije Pro Lite, s katerimi sicer nastopajo na dirkah po puščavi. Kljub temu, da gre za dirko, pa ne bo pomembna samo hitrost, rezultat vsakega tekmovalca bo namreč odvisen tako od njegove hitrosti, kakor tudi sloga vožnje, katerega bodo ocenjevali. Ker želijo organizatorji na dirko privabiti kar največje število obiskovalcev, so nanjo privabili nekatere najboljše dirkače v svetu dirk po brezpotjih, kot so Jeremy McGrath, BJ Baldwin in Rodrigo Ampudla, če naštejemo le nekatere.

Glavni namen dogodka je zabava

Dirkači bodo najprej posamično nastopili v kvalifikacijah, nato pa na osrednji dirki, kjer bodo dirkali v parih, pri čemer bo pet najboljših na kvalifikacijah imelo možnost izbire nasprotnika. Med seboj se bodo pomerili na tehnično zahtevni progi, kjer bodo najprej vozili po dveh kolesih, nato vijugali med igralnimi kockami, po spopadu z ovalom in rampo pa bodo morali omenjene ovire prevoziti še v obratnem vrstnem redu, za konec pa bodo mogli v slogu 'Ace-a Venture' z obratom za 180 stopinj tovornjak parkirati bočno med dve oviri.

Ker gre za spremljevalni dogodek Monster Energy Cup-a, bo dirka potekala na parkirišču stadiona, v katerem bodo nastopili motokrosisti, veliko bolj sproščeno pa bo zato tudi ozračje. Obiskovalci si bodo tako lahko pobliže ogledali dogajanje v delavnicah, dvobojem pa bodo 'družbo' delali še nekateri preostali dogodki, zanimivo predstavo naj bi tako pripravil eden najboljših dirkačev v 'driftanju', evropski prvak Steve Biagioni, ki bo prvič v ZDA nastopil s svojim dirkalnikom LSXR35, Nissanovim GT-Rjem, pod pokrovom katerega pa se skriva Chevroletov V8 motor z močjo 1.200 'konjev'.

Jure Šujica

Foto: Monster Energy

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"