Night Strike za konec sezone uspešno pod streho

11. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli

Pestro dogajanje je začinil dež, žal pa med najboljšimi ni bilo slovenskih predstavnikov.

Sezona avtomobilskih športov se počasi bliža koncu, da pa bi se zaključila v stilu, je bilo z enim izmed vrhuncev sezone – vsaj v drifterskih krogih – poskrbljeno pretekli konec tedna na dirkališču Raceland v Krškem. Tam je namreč potekal težko pričakovan dogodek Night Strike, eden od največjih dogodkov zadnje čase na tem področju v Sloveniji, ki so ga (kot že ime pove) zaradi večje privlačnosti organizatorji speljali v nočnem času.

Dogodka se je udeležilo kar lepo število tekmovalcev, na seznamu prijavljenih je bilo 35 vozil, med njimi ekipa 32nd Drift Squadron s svojim prenovljenim Nissanom S14 Tomcat in Toyoto AE86 Hachiroku. Omenjena ekipa je sicer gledalcem omogočala tudi taksi vožnje po dirkališču. Žal pa so bili gledalci na drugi strani prikrajšani za vragolije Clemensa Kaudererja in njegovega BMW M3 E92 z 800 'konji' oziroma 588 kilovati moči, saj enemu izmed favoritov za zmago v času med prostimi treningi in začetkom tekmovanja ni uspelo pripraviti vozila za boj s konkurenco.

Uradni del tekmovanja je poskrbel za zanimivo dogajanje že v kvalifikacijah, kjer je zmago slavil Marko Brdek, ta pa je moral nato že v osmini finala, kamor se je uvrstilo 16 najboljših iz kvalifikacij, premoč priznati Italijanu Luci Favaronu. Izločilne boje je sicer dodatno začinil še rahel dež pred začetkom dvobojev, zaradi česar so se razmere zelo spremenile.

Čeprav je bilo na dirkališču Raceland pri Krškem prisotnih kar nekaj domačih voznikov, pa ti niso krojili razpleta pri vrhu. Še najbolje se je izkazal Aleš Pogačar, ki je s svojim BMW E30 ostal v četrtfinalu. Zmago je medtem slavil Hrvat Ivan Višković z BMW E36 pred Avstrijcem Stefanom Bloderjem in njegovim Nissanom S13 in Madžarom Zoltanom Szantom z BMW-jem E92.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"