Odpovedana tudi prva dirka formule 1

13. 3. 2020 | Jure Šujica
Deli
Odpovedana tudi prva dirka formule 1 (foto: FIA)
FIA

Odpovedane so 'vse aktivnosti'. 

Koronavirus je zahteval novo žrtev. Potem ko so bili v zadnjih dneh že odpovedani številni dirkaški dogodki, tudi v razredih MotoGP in formula 1, sedaj slabe novice prihajajo tudi od organizatorjev formule 1. Organizatorji vsaj zaenkrat ne računajo na to, da bi dirko prestavili na drug termin.

Povod za odpoved dirke je sicer informacija, ki je prišla iz McLarnovega tabora. Britansko moštvo je namreč pred dnevi sporočilo, da je eden od članov ekipe  okužen in da se posledično odpovedujejo nastopu na uvodu v sezono 2020. Organizatorji tekmovanja, dirke in predstavniki moštev so imeli posledično danes v jutranjih urah sestanek v Melbournu in so soglasno sprejeli odločitev, da se takoj prekine vse aktivnosti, povezane z dirko. 

Organizatorji tekmovanja so se ob odpovedi dirke zahvalili vsem prostovoljcem in drugim posameznikom, ki so jim pomagali. Kakšno bo nadaljevanje sezone,  za zdaj še ni znano. V kolikor ne bo novih zapletov in prepovedi, se bo letošnja sezona začela prihodnji teden v Bahrajnu, kjer se bo karavana ustavila 22. 3.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"