Porschejev novi direktor za raziskave in razvoj razkril usmeritev znamke na športnem področju

5. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli

O Le Mansu ni ne duha ne sluha več; prihodnost se bo vrtela okrog elektrike.

Motošport velja za eno od ključnih sestavin znamke Porsche. Ne nazadnje je bila že osnovna želja oziroma načrt Ferdinanda Porscheja , da bi izdeloval športne avtomobile, tako rekoč od nastanka znamke pa so njegovi avtomobili prisotni v različnih avtomobilskih serijah. Doslej smo tako lahko znamko Porsche spremljali v reliju, v Formuli 1, dolga leta pa so njihovi (s prekinitvami) dirkalniki nastopali tudi v Le Mansu.

Prav Le Mans je na športni oddelek znamke naredil največji vtis, še zlasti v zadnjem obdobju, ko so bili že v uporabi hibridni motorji. Prav njihov razvoj je namreč pomagal pri zagonu projekta Mission E, iz katerega se je naposled razvil prvi izključno električni serijski Porsche, model Taycan. In elektrika bo, kot vse kaže, krojila Porschejev motošportni razvoj tudi v prihodnje.

Pri Porscheju so namreč lani napovedali vstop v serijo Formula E, ki bo poslej postala tudi najpomembnejša serija. »Transformacijo avtomobilske industrije vidimo kot priložnost. Skupaj z zaposlenimi namreč ves čas sledimo temu načelu, ob tem pa imamo pred seboj cilj povezati tradicionalne Porschejeve vrednote s tehnologijo prihodnosti,« je dejal član upravnega odbora znamke in novi izvršni direktor oddelka za raziskave in razvoj, Michael Steiner, ki je sicer z začetkom (prekinjene) krstne sezone izredno zadovoljen.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"