Sauber predstavil grafično podobo dirkalnika za sezono 2018

6. 12. 2017 | Jure Šujica
Deli

Glavni voznik ostaja Marcus Ericsson, pridružil pa se mu bo novinec v seriji, Charles Leclerc.

Le nekaj dni po tem, ko je Alfa Romeo tudi uradno naznanila začetek sodelovanja s švicarsko ekipo v seriji Formula 1, Sauber F1, sta obe partnerski podjetji predstavili nov dirkalnik, s tem pa tudi novo grafično podobo ekipe. Modro-belo-zlato kombinacijo letošnje sezone bo nadomestila rdeče-bela. Sauber bo, kot smo že poročali, s podpisom sodelovanja z Alfo dobil tudi nove Ferrarijeve motorje, ki bi po nekaj sušnih letih ekipi lahko pomagali pri vrnitvi na vrh.

Predstavitev je potekala v milanskem Museo Storico Alfa Romeo, kjer je vodstvo Alfe pred kratkim tudi najavilo združitev s Sauberjem. Na prireditvi se je zbralo vodstvo obeh ekip, vključno s predsednikom Ferrarija, Sergiom Marchionnijem, ki kljub združitvi obeh ekip opozarja, da s tem ekipa Ferrarija še ni odstopila od groženj z izstopom iz Formule 1 po letu 2020.

Drugi sedež prvaku serije Formula 2

Nova oziroma prenovljena pa pri Sauberju nista le grafična podoba ekipe in motorni opremljevalec, pač pa tudi dirkaška zasedba. Mesto prvega dirkača bo sicer še vedno zasedal Marcus Ericsson, ki je v ekipo prišel že pred tremi leti. Z njim so po besedah vodje ekipe Frederica Vasseurja v ekipi uspeli obdržati na eni strani odličnega dirkača, ki pa se je do sedaj dokazal tudi kot dober timski človek z zelo pozitivnim odnosom do dela.

Sedež drugega dirkalnika pa bo po novem pripadal mlademu Francozu in novincu v seriji Formula 1 Charlesu Leclercu. Ta se je doslej kalil v seriji Formula 2, kjer je v zadnji sezoni osvojil naslov svetovnega prvaka, lansko sezono pa je kot testni dirkač Sauberja že imel priložnost odpeljati štiri proste treninge ter bil dvakrat prisoten na testiranju pnevmatik. S tem je vozniški sedež v dirkalniku izgubil Antonio Giovinazzi, ki bi namesto tega v prihajajoči sezoni na šestih prostih treningih opravljal vlogo testnega dirkača.

Jure Šujica
foto: Sauber F1 Team

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja