Valentino Rossi znova na štirih kolesi, kaj načrtuje?

10. 7. 2020 | Jure Šujica
Deli
Valentino Rossi znova na štirih kolesi, kaj načrtuje? (foto: Profimedia)
Profimedia

Pred dnevi je bil v 'svojem' Ferrariju 488 GT3 opažen na dirkališču v Missanu.

To, da je Valentino Rossi nad dirkanjem na štirih kolesih prav tako navdušen kot nad dirkanjem na dveh kolesih ni nobena skrivnost. Nenazadnje velja za rekorderja po številu zmag na italijanskem Monza rally show-u (zadnjo je osvojil leta 2018, lansko leto pa je dirko izpustil) in povsem verjetno je, da bo po koncu kariere dirkača serije MotoGP sedel v kak avtomobilski dirkalnik, pri čemer pa niti ni nujno, da v takšnega za reli.

41-letnega Italijana so tako pred dnevi opazili v dirkalnem Ferrariju 488 GT3 švicarske ekipe Kessel, s katerim je nabiral kroge na dirkališču v Missanu. Gre sicer za enak dirkalnik, s kakršnim je nastopil že decembra lansko leto na dirki za 12 ur Abu Dhabija in skupaj z mlajšim polbratom Luco Marinijem ter Alessiom Saluccijem osvojil odlično tretje mesto.

Prosti čas, ki ga ima pred začetkom sezone MotoGP, ki se bo pričela prihodnji vikend tako Rossi namesto za motociklističnim preživlja za avtomobilskim krmilom. Ob tem vsaj zaenkrat ni pričakovati, da se bo v prihodnjih mesecih pojavil na kaki avtomobilski dirki, se bo pa zato najverjetneje tudi letos namesto v Monzi pojavil v Abu Dhabiju – če mu bo to seveda dopuščal koledar dirk za MotoGP. Ta je namreč že potrjen za do 15. novembra, pri čemer pa poleg potrjenih preizkušenj v zraku še vedno visijo dirka za VN Argentine in pa preizkušnji na Tajskem ter v Maleziji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja