Video: Neuville po hudi nesreči v Čilu nepoškodovan

13. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli
Video: Neuville po hudi nesreči v Čilu nepoškodovan (foto: Profimedia)
Profimedia

Moštveni kolega Sebastiena Loeba se je sicer vse do nesreče boril za zmago na reliju.

Minuli vikend je v južnoameriškem Čilu potekal reli za svetovno prvenstvo, ki ga je z odličnimi predstavami s svojo Toyoto Yaris WRC osvojil Estonec Ott Tanak. Drugo mesto je osvojil Francoz Sebastien Ogier s Citroenom C3 WRC, tretje pa povratnik na svetovno prvenstvo v reliju, Sebastien Loeb s Hyundaiem, ki je za rojakom zaostal za le 7,1 sekunde. Nedvomno pa je letošnji reli najbolj zaznamoval huda nesreča Loebovega moštvenega kolega Thierryja Neuvilla na sobotni osmi hitrostni preizkušnji.

Neuville je bil tako po prvih sedmih preizkušnjah na dobri poti k osvojitvi zmage na reliju. Po tretjem mestu na sedmi preizkušnji je tako z minimalno prednostjo držal vodstvo pred Ottom, usoden pa je bil desni ovinek na 13,9 kilometra osme etape. Iz njega je Neuville, kot lahko vidimo na spodnjem posnetku, pripeljal z nekoliko previsoko hitrostjo, zaradi česar je na izhodu iz ovinka trčil v brežino. Avtomobil je posledično zasukalo, nato pa se je kar sedemkrat obrnil, preden je končal na desnem boku.

Spektakularni nesreči navkljub pa ne Neuville ne njegov navigator Nicolas Gilsoul nista utrpela nobenih poškodb. Po trku je bila sicer na kraju nesreče hitro prisotna medicinska ekipa, ki je oba dirkača s helikopterjem napotila v bolnišnico, kjer pa so podrobne preiskave pokazale, da v nesreči nista utrpela nobenih poškodb. Konec meseca ju tako že lahko pričakujemo na prihodnjem reliju za svetovno prvenstvo, ki bo potekal na Portugalskem.