Sprva so mislili, da gre za pomoto, potem pa osupnili nad milijonskimi neporavnanimi globami

Znesek nepotavnanih glob je enostavno nepredstavljiv ... ampak resničen!

Belgijska policija je pred kratkim med nadzorom prometa na cesti iz Hasselta proti Sint-Truidnu ustavila voznika, ki ima v svoji kartoteki za kar 6,2 milijona neplačanih kazni. Po pregledu inšpekcije zvezne službe za pravosodje se je izkazalo, da je vrtoglava vsota povezana z odredbo o zaplembi po izgubljeni tožbi v zvezi s pomembnim primerom davčne goljufije.

Profimedia

To pojasnilo je prišlo po začetnih sumih, da je bila tako ogromna globa morda pisna napaka, a je inšpekcija dodatno pojasnila, da je do domneve o napaki prišlo, ker neplačana kazen v višini 6,2 milijona evrov ni vsakdanji pojav.

Profimedia

Oblasti so vozniku zasegle avto, saj ni mogel poravnati ogromnega dolga na kraju samem.

Policija sicer ni pojasnila, kako to, da voznika, katerega identiteta ni znana, niso ustavili že prej. Sicer so med nadzorom zaradi vožnje pod vplivom mamil prijeli 13 oseb in jim nemudoma odvzeli vozniška dovoljenja. Trije so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja, enemu so izrekli ukrep dosmrtne prepovedi vožnje. Med akcijo so policisti zasegli tudi sedem vozil in voznikom z različnimi prekrški pobrali za več kot 18.000 evrov kazni.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu