Stellantis - novo avtomobilsko ime, na katerega bo pozoren cel svet

17. 7. 2020 | Jure Šujica
Deli
Stellantis - novo avtomobilsko ime, na katerega bo pozoren cel svet (foto: PSA)
PSA

Povsem novo ime medtem še vedno čaka tudi na nov zaščitni znak, ki naj bi ga prejelo že v kratkem.

Ena največjih avtomobilskih združitev v zadnjem obdobju še vedno ni doživela svojega zaključka in očitno ga vsaj še nekaj časa ne bo. Evropska Unija je namreč zaradi strahu pred monopolom skupnega podjetja na trgu lahkih gospodarskih vozil junija zaustavila proces združevanja in uvedla temeljito preiskavo delovanja obeh podjetij in potek povezovanja. A očitno sta tako PSA kot FCA odločena, da bo do združitve naposled vendarle prišlo.

Pred dnevi sta obe strani kot potrditev tega predstavili skupno ime koncerna prihodnosti. Ta se bo po združitvi imenoval Stellantis, gre pa za ime, ki izhaja iz latinskega glagola 'stello' in bi ga v prevodu lahko prevedli v 'osvetliti z zvezdami', s tem želijo v obeh podjetjih, kot so zapisali v sporočilu za javnost vzbujati optimizem, ki naj bi ga omenjena združitev prinesla. Ta naj bi bila sicer končana v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Prihodnji korak v procesu združevanja je predstavitev logotipa krovnega podjetja, katerega datum pa še ni bil razkrit. Je pa zato že sedaj potrjeno, da se bo novo ime uporabljalo izključno na ravni skupnega podjetja. Same blagovne znamke kot so Peugeot, Citroen, Fiat, Chrysler in preostale bodo medtem še naprej ostale prisotne na obstoječih trgihin z lastnimi imeni.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem