Strah je odveč, Opel Zafira ostaja v proizvodnji

21. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli
Strah je odveč, Opel Zafira ostaja v proizvodnji (foto: Opel)
Opel

Družinski enoprostorec bo še naprej na voljo tudi slovenskim kupcem, za katere tako sprememb ne bo.

Pred dnevi je britanska avtomobilska znamka Vauxhall objavila novico, da so zaradi slabe prodaje in vse večjega zanimanja za križance ustavili proizvodnjo dveh modelov, trivratne Opel Astre GTC (prejšnje generacije) in enoprostorskega modela Zafira. Slednja je bila sicer v vseh dosedanjih treh generacijah precej priljubljena tudi pri slovenskih kupcih, saj ostaja eden od zadnjih klasičnih velikih družinskih enoprostorcev.

Po objavi novice o koncu proizvodnje so se zato hitro pojavile špekulacije, da bo s proizvodnjo omenjenega modela prenehala tudi matična znamka, nemški Opel. A kot so nam pred kratkim zatrdili pri slovenskem zastopniku za vozila iz Russelheima, kjer smo želeli preveriti resničnost govoric, je strah odveč. Tako britanski Vauxhall kot Opel (ki proizvaja vozila za irski trg) bosta namreč prenehala le proizvodnjo vozil z volanom na desni strani.

Zafira tako vsaj za zdaj ostaja prisotna v ponudbi Oplovih trgovcev. Ali bo tako ostalo tudi v prihodnjih letih, ali pa bo Zafira nemara sledila trendom in po zgledu Peugeotovega modela 5008 prevzela podobo športnega terenca, pa za zdaj ostaja neznanka.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja