Subaru Solterra dobiva uradno (tudi slovensko) spletno stran - in prve uradne fotografije celotnega vozila!

9. 9. 2021 | Jure Šujica
Deli

Podobnost s Toyotinim prototipom še naprej ostaja očitna - in nenaključna.

Japonski znamki Subaru in Toyota sta pred leti sklenili dogovor o sodelovanju pri razvoju novih avtomobilov, pri čemer je večja od obeh znamk tudi stopila v strukturo manjše. Skupaj sta tedaj razvili par športnih avtomobilov BRZ in GT86. Naslednji projekt pa bo precej večji, precej pomembnejši za Subaru, saj gre za tržno veliko bolj pomemben avtomobil, križanca po imenu Solterra.

Za kako pomemben avtomobil gre kaže tudi poteza Subaruja, da pripravi prav posebno spletno stran, na kateri bo mogoče prebrati vse o avtomobilu – tudi v slovenskem jeziku (dostopna na tej povezavi). Prav na omenjeni strani pa so sedaj objavili tudi prve uradne fotografije celotnega avtomobila – ki s svojo silhueto precej spominja tudi na aktualno generacijo Toyote Rav4 oziroma na koncept bZ4x.

Sicer pa gre avtomobil, ki bo zasnovan na povsem novi platformi, poimenovani e-GMP, namenjeni izključno novim električnim avtomobilom. To posledično pomeni, da bo služila kot osnova številnim drugim modelom Subaruja in Toyote, ki bodo v prihodnjih letih zavili na ceste po vsem svetu.

Kot smo pred časom že poročali bo Solterra na ceste zapeljal v letu 2022 (vsaj okviren datum zaenkrat še ni znan), zanj pa bo potrebno odšteti okrog 30.000 evrov oziroma več glede na to, za kateri paket se bodo kupci odločili.

Preberi še:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja