Subaru za Ženevo pripravlja dve elektificirani skrivnosti

11. 2. 2019 | Jure Šujica
Deli

Medtem ko proizvajalec o podrobnostih molči, ugibamo, da bo ena izmed novosti priključnohibridni model Crosstrek Hybrid.

Japonski avtomobilski proizvajalec Subaru je eden izmed upornikov v avtomobilski industriji. Najprej so se dolgo upirali ideji o izdelavi dizelskega motorja (nato je povsem v njihovem slogu na trg prišel dvolitrski dizel boksarske zasnove), nato pa se kar nekaj časa niso ozirali na vse večji trg električnih avtomobilov. A zdaj se spreminja tudi to. Po ZDA se namreč Japonci pripravljajo na 'osvajanje' Evrope.

Času primerno bo Subaru prvi elektrificiran avtomobil predstavil na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi, premiero naj bi doživela kar dva modela znamke, oba pa bosta opremljena s tako imenovanim pogonskim sklopom e-Boxer. Družbo jima bo na razstavnem prostoru delal še nekoliko posodobljeni Levorg, ki bo pod pokrovom motorja skrival dvolitrski atmosferski motor boksarske zasnove.

Čeprav je Subaru s podrobnostmi izredno skop, pa je pričakovati, da bo eden izmed predstavljenih avtomobilov priključnohibridni Crosstrek Hybrid. Omenjeni model je Subaru ameriškemu trgu predstavil novembra lani, njegova posebnost pa je kar 140-kilometrski doseg, s čimer po tej plati preseže vso konkurenco. Druga predstavljena novost bi utegnila biti model Vizir, ki naj bi sicer na trg v serijski različici zapeljal šele prihodnje leto. Kaj točno je Subaru pripravil, bo seveda znano šele 5. marca, ko je napovedana tudi uradna predstavitev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja