Suzuki in Judo zveza Slovenije skupaj k novim športnim uspehom

29. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli

Obe strani se nadejata, da bo lani začeto sodelovanje preraslo v dolgotrajno sodelovanje.

Kaj imata skupnega avtomobilska znamka Suzuki in judo? Na prvi pogled ne kaj dosti, pa vendar ni tako. Tako omenjena avtomobilska znamka, ki ima pri nas relativno majhen, a zelo zvest krog privržencev, kakor tudi tradicionalna borilna večina namreč izhajata iz Japonske. Taje sicer v zadnjih letih tudi po zaslugi uspehov naših športnikov – in predvsem športnic – ter njihovih uspehov na mednarodnih tekmovanjih močno pridobila prepoznavnost.

Po novem pa imata Suzuki in judo skupnega še nekaj več. Japonska znamka je namreč lani postala uradni sponzor Judo zveze Slovenije, letos pa nadaljuje lani začeto sodelovanje. V ta namen so danes na slovesni prireditvi na Brniku pri Kranju podpisali pogodbo o sodelovanju, hkrati pa so pri Suzukiju zvezi v enoletno uporabo dali štiri nova vozila SX4 S-Cross, ki so zamenjala Vitare in Ignise. Dva avtomobile bodo uporabljali za potrebe zveze, vsaka svoj S-Cross pa sta prejeli tudi trenutno naši najboljši judoistki, Tina Trstenjak in Anamarie Velenšek.

Novo sodelovanje tudi na področju motošporta

Za nadaljevanje sodelovanja z Judo zvezo Slovenije so se pri Suzukiju po lastnih besedah odločili zaradi številnih skupnih točk, ki si jih delijo. Poleg japonskega izvora športa in znamke naj bi tako njihove avtomobile kakor tekmovalce v omenjenem športu združevali trdoživost, vztrajnost. »Opazili smo, da je naše sodelovanje z zvezo opaženo, in glede na dobre (poslovne) rezultate v nadaljevanju leta 2017 in tudi v začetku letošnjega leta so na takšnem nivoju, da nam to dopuščajo, smo se z velikim veseljem odločili za nadaljevanje te zgodbe, da pogodbo podaljšamo. Kot je bilo rečeno na začetku, z zvezo vidimo možnost dolgoročnega sodelovanja in menimo, da v to tudi lahko preraste. Odločitev za podaljšanje pogodbe je bila zato lahka,« je ob podpisu pogodbe dejal Peter Verčič, direktor podjetja Suzuki Slovenija.

Lokacija za izvedbo tiskovne konference, ki sta se je udeležili tudi naši najboljši judoistki Tina Trstenjak in Anamarie Velenšek, nikakor ni naključna. V letošnjem letu se je namreč Suzuki odločil in sklenil novo sponzorstvo s tamkajšnjim kartodromom in dirkaško ekipo, za katerima stoji dirkač Vladimir Stankovič, ki bo tudi letos nastopal na dirkah slovenskega, avstrijskega in evropskega prvenstva z dirkalnikom formule 3.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"