Svetovno prvenstvo in svetovna premiera za Škodo Superb

7. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli
Svetovno prvenstvo in svetovna premiera za Škodo Superb (foto: Škoda)
Škoda

Pri Škodi so se odločili, da bodo prihajajoče svetovno prvenstvo v hokeju izkoristili za razkritje prenovljene zastavonoše.

Ljubitelji hokeja že kar nekoliko nestrpno pričakujejo začetek svetovnega hokejskega prvenstva elitne skupine, ki se bo v prihodnjih dneh začelo v slovaški prestolnici Bratislava. Našim hokejistom se tja lani ni uspelo uvrstiti, prav tako pa jih v elitni skupini ne bomo spremljali niti prihodnje leto. Bo pa zato letos, že 27. leto zapored, tam prisotna Škoda, ki je glavni pokrovitelj prvenstva že vse od leta 1993. Letos bodo prvenstvo izkoristili tudi za svetovno predstavitev prenovljene limuzine po imenu Superb.

Škoda se je tako odločila za prenovo modela, ki je v sedanji podobi na trg zapeljal leta 2015, zaradi česar je za popolno prenovo oziroma zamenjavo generacije pravzaprav še prezgodaj. A korenine modela (v moderni dobi Superba poznamo od leta 2001) na drugi strani segajo še dlje, saj je prvi Superb na ceste zapeljal že sredi 30. let prejšnjega stoletja, natančneje leta 1934.

Čeprav Škoda še skriva prenovljen avtomobil, je na drugi strani že razkrila prvo skico, na kateri lahko vidimo vse najpomembnejše novosti. Te bodo precej diskretne in bodo tako zajemale le nekoliko ostreje zašiljene žaromete, spremenjeno masko hladilnika in nekoliko večje meglenke. Na zadnji strani vozila bo Superb sledil modelu Scala, po katerem bo povzel zapis modela vozila, raztegnjen čez večji del prtljažnih vrat.

O drugih spremembah pri Škodi še molčijo in tako na drugi strani ostaja očem skrita morebitna revizija notranjosti, nadejamo pa se lahko nekaterih novosti na tehničnem področju.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja