Ta francoski model ima v deželi vzhajajočega sonca skoraj status božanstva

26. 10. 2023 | Matjaž Gregorič
Deli

Vsako leto se na tisoče Japoncev zbere ob vznožju gore Fudži, kjer se skupaj navdušujejo nad Renaultovim Kangoojem.

Renault Kangoo je bil s praktično obliko ter drsnimi zadnjimi vrati med prvimi v segmentu velikoprostornikov in je naglo postal prodajna uspešnica, saj so v minulih 25 letih prodali več 4,4 milijona primerkov v 50 državah sveta. Od leta 1997 ga izdelujejo v tovarni Maubeuge v Franciji, posebno pozornost pa namenjajo izdelavi tistih Kangoojev, ki so namenjeni v deželo vzhajajočega sonca.

Od vseh držav, kjer je Kangoo naprodaj, je Japonska tista, kjer ga slavijo na najbolj izviren način. Navdušenje nad tem avtomobilom je naglo raslo, se širilo in leta 2009 so se ljubitelji Kangooja odločili ustvariti srečanje somišljenikov, na katerem naj bi se zbralo kar največje število ljubiteljev tega francoskega avtomobila.

Od prvega srečanja z nekaj sto udeleženci je to do zdaj zraslo na 5000 obiskovalcev, ki so prišli na ogled skoraj 2000 tam razstavljenih Kangoojev. Letos, v 14. letu svojega obstoja, je japonsko srečanje Kangoojev največje tovrstno na svetu.

Letošnje srečanje je uradno odprl Junpej Ogava, predsednik Renaulta Japonska v navzočnosti Heinz-Jürgena Löwa, podpredsednika znamke Renault za lahka gospodarska vozila (LGV), Thierryja Plantegenesta, direktorja prodaje in trženja Renault LGV in Florenta Pichereauja, vodje uvedbe Kangooja pri Renault LGV.

Preberite še: Kaj pa boste vi počeli na stara leta? Ta 94-letnik se je lotil prenove starodobnega Talbota

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol