Obstaja tudi C5 - ki pa ni Citroen!

Res je - pod blagovno znamko Omoda bo začel svojo proodajno pot model C5. Seveda ne v Evropi, saj so ga pri kitajskem konglomeratu Chery, pod katerega spada tudi Omoda, namenili le ruskemu trgu!

Omoda C5 je kompaktni kitajski križanec, ki bo v Rusiji naprodaj od letošnje jeseni. Na Kitajskem se ta avtomobil prodaja pod imenom Chery Omoda 5, za ruski trg pa je podjetje ustvarilo ločeno blagovno znamko Omoda. Križanec z dolžino 4,4 metra je na Kitajskem opremljen z 1,5-litrskim bencinskim turbo motorjem s 115 kilovati (156 KM) ali 1,6-litrskim s 145 kilovati (197 KM) v kombinaciji s sedemstopenjskim robotiziranim menjalnikom in vselej samo s prednjim pogonom.

Notranjost avtomobila bo na voljo v črni in rjavi barvi. Voznikov sedež je opremljen z električnimi nastavitvami v šestih smereh, sovoznikov sedež v štirih. Instrumentna plošča in komunikacijski sistemm v obliki dveh zaslonov z diagonalo 10,25 palca. Križanec  je opremljen z zimskim paketom, ki vključuje ogrevana vetrobranska in zadnja stekla, zunanja ogledala, šobe sprednjih brisalcev, volan in sedeže.

Kitajski proizvajalci avtomobilov sicer še naprej povečujejo svoj tržni delež v Ruski federaciji. Po analiziranih podatkih so v tretjem tednu avgusta postavili nov rekord. Tako so Rusi od 15. avgusta do 21. avgusta letos kupili 2590 novih avtomobilov kitajskih znamk, kar je 26,4% vseh. Posledično je delež kitajskih znamk dosegel najvišjo raven za ves čas prisotnosti na ruskem trgu in je že presegel tržno pogačo korejskih.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja