TAB Mežica z novim vodstvom (to je vse, kar vemo)

2. 9. 2022 | STA
Deli
TAB Mežica z novim vodstvom (to je vse, kar vemo) (foto: Posnetek zaslona / Youtube)
Posnetek zaslona / Youtube

Eno naših najuspešnejših podjetjih za proizvodnjo akumulatorskih baterij ima novo vodstvo.

Eno najuspešnejših koroških podjetij, Tab Mežica, z današnjim dnem prehaja na enotirni sistem vodenja. Predsednik upravnega odbora je postal dosedanji direktor Bogomir Auprih, njegov namestnik je Sašo Pačnik, preostala dva člana pa Marko Žnidaršič in Matjaž Obretan, ki je predstavnik delavcev. Družba je dobila tudi dva izvršna direktorja.

Glavni izvršni direktor, odgovoren za gospodarjenje, je postal Roman Burja, izvršni direktor, odgovoren za tehnično področje, pa Martin Rebula, so danes sporočili iz družbe Tab Mežica.

Skladno z odločitvijo že lanske skupščine delničarjev Tab z današnji dnem torej prehaja z dosedanjega dvotirnega sistema upravljanja s skupščino, nadzornim svetom in upravo na enotirni sistem upravljanja podjetja s skupščino, upravnim odborom in izvršnimi direktorji.

Kot je na torkovi novinarski konferenci pojasnil Auprih, ki je tudi največji posamični lastnik Taba med fizičnimi osebami, so se za enotirno upravljanje odločili zato, ker to omogoča hitrejše sprejemanje odločitev kot v primeru dvotirnega upravljanja. V okviru dosedanjega dvotirnega sistema upravljanja je sicer v sredo vsem članom nadzornega sveta prenehal mandat.

Preberite še: Takšna je prihodnost Revoza!

Priporočamo tudi: Ne boste verjeli, kaj ta noro razkošna jahta skriva v svoji notranjosti

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol