Tako je videti delovni dan testnega voznika podjetja Rimac (video)

6. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli
Tako je videti delovni dan testnega voznika podjetja Rimac (video) (foto: Rimac Automobili)
Rimac Automobili

Večino časa je delo užitek, pridejo pa tudi dnevi, ko je njegovo delo nevarno ali preprosto dolgočasno. A teh je malo.

Delo testnega voznika v avtomobilskem podjetju so verjetno sanje marsikaterega avtomobilskega navdušenca, še zlasti če gre za znamko, ki je specializirana za proizvodnjo športnih avtomobilov. No, takšne sanje so se uresničile Miroslavu Zrnčeviću, nekdanjemu hrvaškemu avtomobilskemu novinarju, ki opravlja delo testnega voznika pri edini domači avtomobilski znamki, zagrebškem podjetju Rimac.

Mate Rimac, lastnik istoimenskega podjetja, je v času karantene, ki seveda velja tudi na Hrvaškem, začel ob ponedeljkih objavljati videoposnetke dogajanja, vezanega na svoje podjetje, pa tudi ljudi, ki jih zaposluje. Eden izmed njih je tudi Zrnčević, nekdanji novinar z vzdevkom Godrnjavi Smrk, ki je v podjetju začel delati leta 2014, vendar na področju marketinga, saj tedaj še niso imeli odprtega delovnega mesta za testnega voznika.

Vožnja ni vse

Kmalu po nastopu dela pa je Zrnčeviću postalo jasno, da v podjetju z 20 zaposlenimi vsakdo opravlja več stvari hkrati, in tako si je delo testnega voznika delil tudi z Matetom Rimcem, s katerim se sicer poznata že iz časov pred nastankom prvega modela znamke Rimac Concept_One, ko je mladi Zagrebčan še razvijal svoje elektromotorje.

Danes, ko je podjetje Rimac Automobili precej večje in bolje organizirano kot pred šestimi leti, Zrnčević bolj ali manj opravlja le še naloge, zaradi katerih je pred šestimi leti opustil delo avtomobilskega novinarja. Kot priznava, v svojem sedanjem delu izredno uživa, hkrati mu ugaja, da se pri tem tudi uči, prizna pa še, da tudi njegovo delo ni vedno prijetno, še zlasti ko izvajajo različne teste pri majhnih hitrostih in ko pripravlja poročila s testiranj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja