Tako je videti Porsche Macan z vso dodatno opremo

28. 12. 2018 | Jure Šujica
Deli

Gre za 'produkt' oddelka Porsche Exclusice Manufaktur, ki zajema številne predelave notranjosti in zunanjosti, ne pa tudi motorja.

Porsche Macan že tako ali tako ne spada med najbolj običajne avtomobile na cestah, z malo sreče lahko kakšnega vidimo le tu in tam. Vsaj za nekatere posameznike pa tudi to ni dovolj in si želijo še nekoliko več ekskluzivnosti. Porsche ima zato rešitev tudi zanje. Delavnica Porsche Exclusive Manufaktur, ki deluje pod isto streho kot matično podjetje, je namreč pripravila prav poseben avtomobil z bogatim naborom dodatkov, ki jih lastniki lahko namestijo na svoj avtomobil.

Za osnovo so pri Porscheju vzeli Macana S v vulkansko sivi kovinski barvi, nanj pa namestili podaljšek sprednjega odbijača, stranke pragove in novo obrobo zadnjega odbijača, znotraj katerega je svoj prostor našel tudi nov športni izpušni sistem. Vsi omenjeni karoserijski dodatki so seveda odeti v barvo avtomobila, sicer pa so tu še nove reže za zajem zraka in nov, športno navdahnjen usmerjevalnik zraka pod odbijačem. Platišča na vozilu imajo premer 20 palcev, zanimivo pa je, da si jih bodoči lastnik lahko omisli v številnih barvnih kombinacijah, tudi v barvi karoserije.

Cena ostaja skrita

Zanimivo in morda celo nekoliko nenavadno za tovrstne predelave pa je dejstvo, da so pri Porscheju pripravili tudi nov paket dodatkov za notranjost vozila. Nova je tako dvobarvna kombinacija sedežev, kjer je notranji del sedeža obarvan v črno barvo, zunanji pa v tako imenovano Mojave bež. Enaka barvna kombinacija se nato nadaljuje po celotni kabini, med drugim tudi na podlagi števcev analogne armaturne plošče ter celo lesenih dodatkih, najbolj opazno na široki letvi pred sopotnikom.

Kakšna je cena celega paketa dodatkov, navedenih zgoraj – mogoče je namreč naročiti tudi le del njih – Porsche ne razkriva. A podobno predelavo izpod rok mojstrov delavnice Exclusive Manufaktur smo pri Macanu že videli, nazadnje lani jeseni pri Macanu Turbo Exclusive Performance Edition, torej še pred prenovo modela. Zanj je bilo takrat treba odšteti kar 166.091 evrov. Verjamemo, da bi bilo za različico S zato treba odšteti vsaj približno 130.000 evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol