Takšna bo električna limuzina do sedaj neznane avtomobilske znamke

Enako okolju prijazen kot zmogljiv, izjemen po udobju in kakovosti ter očarljivo lep - tako si predstavljajo idealno limuzino pri italijanski Aehri.

Avtomobil se imenuje Aehra Sedan, dolg je približno pet metrov in ga je soustanovitelj znamke 41-letni Američan Hazim Nada predstavil po načelu »nikjer nisem našel avtomobila svojih sanj, zato sem ga sestavil sam«, ki ga je sicer uveljavljal Ferdinand Porsche.

Nada, podjetnik sirskih korenin in nekdanji trgovec, ki ima za seboj tudi odmeven polom svojega nekdanjega podjetja, je začetek razvoja električne limuzine predstavil kot prazen list papirja. Želeli so narediti avtomobil, kjer ne bo šlo zgolj za zamenjavo termičnega motorja z električnim.

Aehra Sedan naj bi bila nared šele leta 2026, ena od redkih znanih tehničnih podrobnosti pa je zmogljivost baterije, ki bo 120 kilovatnih ur in bo z elektriko oskrbovala motor s 500 do 600 kilovatov moči. Z enim polnjenjem naj bi avtomobil prevozil do 800 kilometrov.

Kdo in kje bo zagotavljal proizvodnjo, še ni znano, avtomobil pa naj bi sprva prodajali v Evropi in kasneje na Kitajskem in Bližnjem vzhodu. Za ceno med 160.000 in 180.000 evrov.

Preberite še: To je Renaultov novi paradni konj

Ta dva električna avtomobila pa sta že na trgu. Imata praktično enako tehnologijo, a sta si zelo drugačna. Preverite video primerjavo:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol